1 DAKİKAMIZI BİLE BOŞA HARCAMADIK

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’de üç yıl önce başlattıkları alt yapı çalışmalarının tamamlandığını, ihalesi gerçekleştirilen üst yapı çalışmaların ise en kısa zamanda başlayacağı müjdesini verdi.

Siyaset Yayın: 24 Mayıs 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 24.05.2017 18:26:52
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çamlık Ofisi’nde düzenlenen toplantıda yerel ve ulusal medya temsilcileri ile bir araya geldi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı, yönetim kurulu üyeleri, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ömer Faruk Özer ve çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda Başkan Zolan 3 yıllık faaliyetlerini anlattı.

 

Toplantıda belediye başkanı olarak 6, büyükşehir belediye başkanı olarak 3 yılı geride bıraktığını belirten Başkan Zolan,  “6 yılda, 1dakika bile boş zamanımız olmadı” diyerek  belediyenin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

 

“ALT YAPIYA 200 MİLYON TL HARCADIK”

Büyükşehir Belediyesi olarak zor bir yola girdiklerini vurgulayan Zolan, “Belediye hizmetleri açısından en zor çalışma alt yapı çalışmasıdır. Vatandaşı da sıkıntıya sokan bu çalışmalarımızı tamamladık. Bugüne kadar alt yapıya 200 milyon TL’nin üzerinde yatırım yaptık. Denizli’nin 40-50 yıl önce yapılan alt yapısı artık yetmez olmuştu. Özellikle içme suyu boruları paslanmış idi. Bu boruları görmezden gelemezdik. Kanalizasyon, kalbe giden damarlar gibidir. Biri tıkanırsa, felç olmanıza neden olur. İşte eğer bir alt yapıya girmeseydik,   Denizli’nin 20 mahallesi felç olurdu. Bunu da görmezden gelemezdik. Şimdi alt yapı yenilendi. Denizli bugün, Türkiye’nin en iyi, en sağlıklı alt yapısına sahip tek ili diyebiliriz. Artık bir 100 yıl alt yapı sorunu yaşanmayacak” dedi.

 

DENİZLİLİLERE MÜJDE

Denizli’de Sevindik, Dokuzkavaklar, Karşıyaka, Aktepe bölgesine girilmediğini dikkat çeken Başkan Zolan, en kısa zamanda bu bölgede de alt yapı çalışmasına girileceğini belirtti. Başkan Zolan ayrıca Denizlililere müjde verdiği toplantıda, alt yapısı tamamlanan bölgelerde üst yapı çalışmalarının ihalesinin tamamlandığını açıkladı. Ramazan ayı içerisinde veya Ramazan Bayramı sonrasında üst yapı çalışmalarının başlanacağını vurgulayan Başkan Zolan, “Artık bu bölgeler, İstiklal Caddesi, Lise Caddesi, Gazi Bulvarı gibi olacak. Kaldırım düzenlemesinden asfaltına kadar tüm çalışmaları yapılacak.İlçe Belediyeleri ile birlikte yapacağımız üst yapı çalışması için 60 milyon TL harcanacak. Ve uzun yıllar bu mahallelerde ne alt yapı ne de üst yapı çalışmasına girilmeyecek” diye konuştu.

 

 

SARAYKÖY’ÜN ATIKLARI MENDERES’E ACIPAYAM’IN Kİ İSE DALAMAN’A AKIYOR

Denizli’nin Merkez ilçeleri Pamukkale ve Merkezefendi’nin büyük bir bölümünde tamamlanan alt yapı çalışmalarının diğer 17 ilçede de devam ettiğini söyleyen Başkan Zolan, “ Alt yapısı olmayan ilçelerimiz vardı. Oralara içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı ile tanıştırdık. İlçelerde önemli bir yatırımımız da atık su arıtma tesisleri. Bugüne kadar Sarayköy’ün tüm atıkları Menderes’e Acıpayam’ın ki ise Dalaman’a akmış. Arıtma tesisleri tamamlandığında Menderes ve Dalaman belediyeler tarafından kirletilmeyecek” dedi.

 

Başkan Zolan, ilçeler arası ayrım yapmadığını, sorunların aciliyetine göre öncelik sırasının değiştiğini ancak 19 ilçeye hizmet ettiklerini belirtti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.