1362 KAÇAK GÖZLÜK ELE GEÇİRİLDİ

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesi kapsamında operasyon düzenledi.

Asayiş Yayın: 09 Ağustos 2018 - Perşembe - Güncelleme: 09.08.2018 19:48:01
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalar kapsamında, yaz aylarının gelmesi ile birlikte vatandaşların artan gözlük ihtiyacının karşılanması amacıyla piyasadaki değerine göre daha ucuz maliyetle temin edilerek satışı yapılmak istenen ve fatura, irsaliye vb. belgeleri bulunmayan gözlük satışının önlenmesi, yasadışı satış yapmak isteyen şahıs ve organizasyonların tespit edilmesi amacıyla çalışma başlatıldı.

 

Yürütülen çalışmalar neticesinde daha ucuza mal ederek faturasız, irsaliyesiz kaçak yollarla toptan temin edilen gerçeğe yakın görünümlü hatta içerisinde orijinal markaların da bulunduğu kaçak gözlüklerin satışını yapmak isteyen kendisine pazarlamacı görüntüsü veren şüpheli bir şahıs tespit edildi. Görevli ekiplerce devam eden çalışmalarda şüpheli şahsın bulunduğu araç takibe alındı. Gerekli güvenlik tertibatı alındıktan sonra görevli ekiplerce şüpheli şahsın içerisinde bulunduğu araç durduruldu. İlgili mahkeme kararı ile araç içerisinde yapılan aramada aracın bagaj kısmında çok sayıda valiz olduğu görüldü. Yapılan kontrollerde valizlerin içerisinde özel kutularda gerçeğe çok yakın üzerlerinde barkod, marka amblemleri olan değişik marka, renk ve modellerde 1.362 adet kaçak optik ve güneş gözlüğü bulunarak el konuldu.

 

Ele geçirilen kaçak gözlüklerle ilgili olarak yakalanan 1 şüpheli şahıs hakkında Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.