19 MAYIS MİLLİ MÜCADELENİN BAŞLANGICIDIR

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Gündem Yayın: 19 Mayıs 2017 - Cuma - Güncelleme: 19.05.2017 09:07:57
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Başkan Zolan, “Esarete asla boyun eğmeyen aziz milletimiz yedi düvele karşı verdiği varoluş savaşını birlik ve beraberlik şuuruyla kazanmış, bu direnişte Denizlimiz de Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin 1919'da verdiği fetva ile en ön saflarda yerini almıştır" dedi.

 

 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere bayram olarak armağan ettiği 19 Mayıs 1919 aziz milletimizin özgür ve bağımsız olarak yaşama kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği İstiklal mücadelesinin başlangıcıdır" dedi. Samsun'dan yakılan kurtuluş meşalesinin tüm ülkeyi sararak, mazlum milletlere de cesaret örneği olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "Esarete asla boyun eğmeyen aziz milletimiz yedi düvele karşı verdiği varoluş savaşını birlik ve beraberlik şuuruyla kazanmış, bu direnişte Denizlimiz de Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin 1919'da verdiği fetva ile en ön saflarda yerini almıştır" ifadelerini kullandı.

 

 

Mesajında gençlere de seslenen Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Sevgili gençler, atalarımız bu vatan uğruna; yokluklar içinde çok büyük mücadeleler vermiş, milli birlik ve beraberlikten güç alarak kahramanlık dolu destanlarla tarih sayfalarında yerlerini almışlardır. Bu cennet vatanı her alanda geliştirmek, tarihimizi gelecek nesillere aktarmakta siz değerli gençlerimizin asli sorumluluğudur. Ben bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutlar, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarını, saygı, minnet ve rahmetle anıyorum."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.