2 MİLYON FİDAN TOPRAKLA BULUŞUYOR

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2019 yılında kent genelinde 2 milyona yakın fidanın toprakla buluşacağını müjdeledi.

Yaşam Yayın: 22 Mart 2019 - Cuma - Güncelleme: 22.03.2019 16:21:39
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde, geçen yıl Karakurt ile Akhan, Kale arasında çıkan orman yangınında küle dönen alana binlerce fidan dikiliyor.  

 

21-26 Mart Orman Haftası nedeniyle Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde fidan dikim töreni düzenlendi. Geçen yıl Karakurt Mahallesi ile Akhan, Kale Mahallesi arasında çıkan orman yangınında küle dönen yaklaşık 300 hektarlık alanda düzenlenen fidan dikim törenine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Orman Bölge Müdürü Korucu, ormanların sağladıkları ekonomik, ekolojik ve sosyal yararlar bakımından toplumların refahına katkı sağlayan stratejik öneme sahip en büyük kaynaklardan biri olduğunu belirterek, "Büyükşehir Belediye Başkanımız yeşile olan duyarlılığını her zaman üst seviyede göstermiş ve çalışmalarımızda bizi yalnız bırakmayarak desteklerini esirgememiştir. Büyükşehir Belediyemize teslim edilen orman alanları ve mesire yerleri, yapılan çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmaları ile Türkiye’de örnek gösterilir hale gelmiş, halkın takdirini kazanarak kamuoyunun ormanlara olan bakışını iyi yönde etkilemiştir " dedi.

 

300 hektarlık alana 600 bin fidan dikilecek

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Orman Haftası'nın hayırlı olmasını dileyerek, "Denizlimizin yüzde 48’i ormanlık alanlardan oluşuyor. Bu alanlarımız Bakanlığımız ve Bölge Müdürlüğümüzün olağanüstü gayretleri her geçen gün hem niteliğini hem de varlığını artırıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar çevreye karşı duyarlı davranarak, Denizlimizin daha yeşil olması için çalışmalarımız artarak sürmektedir. Bugün bu 300 hektarlık alanda toplam 600 bin fidan dikerek, ağaçlandırma çalışmalarına başlıyoruz. Ağaç demek erozyonun önlenmesi, temiz hava,  su, hayat demektir. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğümüzle birlikte ormanlarımız için hassasiyetle davranarak, elimizden geleni yapmaktayız" diye konuştu.

 

“Denizlimize 2 milyona yakın fidan dikilecek”

 

Denizli’nin yeşil alanlarının her geçen gün arttığına dikkati çeken Başkan Osman Zolan, "Denizlimiz parklarıyla yeşil alanlarını her geçen gün artırıyor. Bugün burada ağaçlandırma çalışmamızda bizlere yardımcı olan çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Bugün burada çocuklarımızın ektiği fidanlar onlarla birlikte büyüyecek. İnşallah sizler ülkemize, şehrimize birçok hizmetlerde bulunacak, bu diktiğiniz fidanlara ülkemize, şehrimize güzellikler getirecek. Orman Genel Müdürlüğümüz ve Orman Bölge Müdürlüğümüz bu sene inşallah Denizlimize 2 milyona yakın fidan dikecek. Bu sayı Denizli’de yaşayan her bir kişiye iki ağaç dikilmesi demektir. Denizlimiz daha yeşil olmaya devam edecek" dedi. Konuşmaların ardından Başkan Osman Zolan ve beraberindekiler, öğrencilerle birlikte ilk fidan dikimini gerçekleştirerek, can suyunu verdi.   

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.