40 YILLIK PASLI BORULAR DEĞİŞİYOR

Denizli Su ve Kanalizasyon İşleri Dairesi (DESKİ)Çivril’de 40 yıllık su borularını yeniliyor.

Yaşam Yayın: 12 Aralık 2017 - Salı - Güncelleme: 12.12.2017 19:10:19
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İlçe merkezinde devam eden çalışmalarda bugüne kadar yaklaşık 4000 metre PİK su borusunun değiştiği belirtildi.

Hafta sonu yaşanan su kesintilerine gelen tepkilerden sonra bilgilendirme yapan DESKİ Çivril Şefliği, ilçe merkezinde kullanılmakta olan 40 yıllık paslı boruların değiştirildiğini kesintilerin de bundan kaynaklandığını açıkladı. Yapılan açıklamada 40 yıldır kullanılan PİK su boruların paslandığı için sağlığı da tehdit ettiği ifade edildi.

Çivril’in 30-40 yıl önceki ihtiyacına göre dizayn edilerek uygulanan Asbest ve PİK borularda meydana gelen paslanma ve sıkıntılar göz önünde bulundurarak başlatılan ve yeni boruların döşenmesiyle su kesintilerin de asgari düzeye indirilmesinin hedeflendiği çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

 

YILLARCA PASLI PİS BORULARDAN SU İÇİLMİŞ

 

DESKİ ekiplerinin çalışmaları sırasında vatandaşların yıllardır paslı boruların içinden geçen suyu içtikleri tespit edildi. Yapılan çalışmaları memnuniyetle karşılayan vatandaşlar, "Yıllardır paslı borulardan su içmişiz. Değiştirilen boruları görünce hayret ettik. Şok olduk. Büyükşehir Belediyemiz sayesinde artık sağlıklı su içeceğiz. Başkanımız Osman Zolan ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun” dediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.