7000 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

Pamukkale Üniversitesi’nin 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Genel Mezuniyet Töreni’nde yaklaşık 7000 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı.

Eğitim Yayın: 22 Haziran 2018 - Cuma - Güncelleme: 22.06.2018 20:20:47
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Pamukkale Üniversitesi Yönetimi’nin ve Mezuniyet Töreni Koordinasyon Kurulu’nun hazırladığı PAÜ 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Genel Mezuniyet Töreni, PAÜ Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Törenin sunuculuğunu ekranların tanınan yüzü ana haber spikeri Gökay Kalaycıoğlu ve sunucu Tuğçe Sarıkaya üstlendi. Enstitü, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının mezun verdiği tören, saat 10.00’da başlayıp 23.00’e kadar üç ayrı bölümde devam etti.

 

Törene Denizli Valisi Hasan Karahan, 64. Hükümet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Denizli Milletvekili Dr. Sema Ramazanoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere, çok sayıda il protokolü üyesi, akademisyenler, Pamukkale Üniversitesi idari personeli, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

Törenin açılışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve ardından PAÜ Tanıtım Filmi’nin izlenmesi ile başladı.

 

Açılışta konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, eğitimin önemine değinerek eğitimli insanların ürettiği ölçüde toplumlarına güç kattığını hatırlatırken mezun olan öğrencilere şöyle seslendi: ‘‘Atatürk’ün deyişiyle ‘Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri’ Bugün, bir bitiş değil birçok başlangıcın yaşandığı gündür. Var olan becerilerinizi geliştirmek ve yeni beceriler kazanmak için kendinizi geliştirmeye devam etmelisiniz.’’ şeklinde konuştu.

Törende konuşma yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, ‘‘Kurulduğu 1992 yılından bugüne geldiği aşama hepimizi gururlandırıyor.  Üniversitemiz de bu yolculuğumuzda bilgisi ile birikimi ile kültürü ile sosyal faaliyetleri ve Teknokent’i ile ülkemize nitelikli birey yetiştirme anlamında inanıyorum ki Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemizin 2023 vizyonunun hedefleri doğrultusunda ülkemizin gelişimine katkı sağlamaya devam edecektir.’’ dedi.

 

64. Hükümet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Denizli Milletvekili Dr. Sema Ramazanoğlu törende yaptığı konuşmada şunları kaydetti; ‘‘İnsan var olduğu müddetçe, eğitim hayatın her alanında devam ediyor. İnşallah eğitim kademelerinde elde ettiğiniz bilgileri taze tutarak, ülkemizi dünyada daha iyi noktalara getireceksiniz. Bir kez daha Pamukkale Üniversitemizin 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’nin hayırlı olmasını diliyorum. Mezunlarımızı, onları yetiştiren hocalarımızı, değerli anne ve babalarını yürekten kutluyorum.’’

 

Pamukkale Üniversitesi 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Genel Mezuniyet Töreni’ninde konuşma yapan Denizli Valisi Hasan Karahan ise ‘‘Zorlu bir maratonun sonuna geldiniz. Çok şükür eğitiminizi Denizli gibi sakin, huzurlu bir şehirde eğitiminizi tamamladınız. Bundan sonra Türkiye’nin, belki de dünyanın dört bir yanında insanlığa hizmet edeceksiniz.  İnşallah memleketimiz sizlerle birlikte daha güçlü, daha müreffeh, daha büyük bir Türkiye olacak.’’ şeklinde mezunlara seslendi.

 

Konuşmaların ardından 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Genel Mezuniyet Töreni, okullarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından başarı belgesi ve hediye takdimi ile devam etti.

 

Gün boyu süren törende üç oturumda mezuniyet heyecanı yaşayan yaklaşık 7000 öğrenci, mezuniyet belgelerini bölüm başkanları ve bölüm öğretim üyelerinin elinden aldı. Törenin sonunda kep atan öğrenciler mezuniyet coşkusunu, hocaları ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 15.000 kişiyi aşan aile üyeleri ile birlikte doyasıya yaşadı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.