AKDAĞ’DA 925 YABAN HAYVANI TESPİT EDİLDİ

Akdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahası´ndaki geyik, sakallı akbaba, yılkı atları gibi hayvanların sayısının belirlenmesi için başlatılan çalışma tamamlandı. 250 bin dekarlık alandaki 10 gün süren sayımda 925 yaban hayvanı tespit edildi.

Yaşam Yayın: 17 Kasım 2017 - Cuma - Güncelleme: 17.11.2017 09:01:10
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünden verilen bilgide, yaban hayvanı envanter çalışmalarının tamamlandığını belirtildi. Yapılan bilgilendirme açıklamasında “Afyonkarahisar ve Denizli İlleri sınırları içerisinde yer alan Akdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında her yıl yaban hayvanı  etüt envanter(izleme ve sayım) çalışmaları yapılmaktadır. Sürdürülebilir av ve yaban hayatı yönetimi açısından yaban hayvanlarının sürü büyüklükleri, birey sayısı, bunların yaş ve cinsiyet durumları ile sürüleri tehdit eden durumların ortaya konulması bu tür etüt envanter çalışmaları ile mümkün olmaktadır. Alanda yaban hayvanı gözlemi ve sayımı ile akbabadan sincaba, yaban domuzundan kurtlara kadar alanda gözlenen ne kadar yaban hayvanı varsa kayıt altına alınmaktadır. Etüt envanter sonuçlarına bağlı olarak koruma ve kontrol faaliyetleri ile av turizmi organizasyonları için sağlıklı ve bilimsel veriler elde edilmektedir. Bu yıl yaban hayvanı envanter çalışmaları 250.000 dekar olan  Akdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında 6-10 Kasım 2017 tarihleri arasında 8 Mühendis,6 Orman Muhafaza Memuru, alanı tanıyan 20 yöre  köylüsü  katılımıyla yapılmıştır. Yapılan envanter çalışması sonuçlarına göre 9 türe ait toplam 925 yaban hayvanı izlenerek sayılmıştır.”

 

Yapılan sayıma göre parkta 48 erkek, 185 dişi ve 6 yavru olmak üzere toplam 239 geyik, 148 yılkı atı, 501 domuz, 10’nar tane keklik ve tavşan, 5’er tane kurt ve akbaba, 4 kartal ve 3 keklik olduğu kaydedildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.