AKDAĞ 2016'DA TURİZME AÇILACAK

Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, Akdağ Tabiat Parkı’ndaki çalışmaların devam ettiğini, 2016 yılında tamamlandığında geyiklerin, yılkı atların görülebileceği, ailecek doğayla iç içe keyifli vakit geçirilecek bir ortam olacağını söyledi.

Yayın: 29 Kasım 2015 - Pazar - Güncelleme: 29.11.2015 19:27:52
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

IŞIKLI VE AKDAĞ TURİZM DOĞA TURİZM MERKEZİ OLACAK

DRT Denizli’de Haberin Merkezi programına konuk olan Çivril Belediye Başkanı Dr.Gürcan Güven 30 Martta başlattıkları değişim hamleleri ile çalışmalarını anlattı.  Gürcan Güven, Büyükşehir olma sürecindeki çalışmaları hakkında, “30 Mart’tan bu yana hummalı bir çalışma yapıyoruz. Köylerimizin mahalle olmasıyla köylerimizin ve bizim büyükşehre alışmamız zaman aldı. 9 belde, 55 tane toplam köyümüz vardı. 76 mahalle ile en çok mahalle sayısı merkezden sonra bizde. Bu süreçte Büyükşehir yapısını oluşturmak zaman aldı. Çivril’de ilk kez AK Parti Belediye Başkanlığını aldı. Çevre köyler, belediyeler derken 22 milyon TL’lik bir borç yükü vardı. İlk 9-10 ay yapılanma süreci sürdü. Beldelerden gelen icralar, hacizler vardı. Bunların büyük kısmını temizledik. Araç parkurunda 1972 model araçlar vardı. Çöp kamyonu, 2 tane kamyon, kepçe, 3 tane greyder aldık.  Araçların çoğunu revize ettik. 7 milyon TL borç kapattık. Esnaflarımıza borcumuz var. Çivril’de arıtma konusunda ciddi mesafe aldık. 26-27 kilometre kilit taşı döşendi. Büyükşehirle beraber 80 kilometre asfalt yaptık. Çivril merkez ve çevrede yağmur suyu hattı sorunu vardı. Gümüşsu, Kıralan’da yağmur suyu hattı yaptık kendi gücümüzle. Çivril merkeze 3 kilometrelik yağmur suyu hattını yaptık. Kirazıyla tanınan Gümüşsu Mahallemizin kiraz satım yerinin inşaatını bitirdik. Önümüzdeki hafta teslim alacağız. Alt yapı bitmeden üst yapıya girmeyeceğiz dedik. Çivril’in büyük çoğunluğunda bağlantılar bitti. Kızılcasöğüt’te kanalizasyona başlandı. Işıklı mahallemizde kanalizasyona girildi. Işıklı mahallemizde kanalizasyon bitmek üzere, Gümüşsu, Kıralan ve Gürpınar’da altyapısının ve üst yapısının büyük çoğunluğunu bitirdik. 2017’nin başında mahallelerimizin tamamında alt yapı ve üst yapı çalışmalarını tamamlamayı planlıyoruz” bilgilerini verdi.

Bu çalışmaların yanı sıra Çivril’in turizm ve tarımdan hak ettiği değeri alması için de yoğun bir tempo ile çalıştıklarını belirten başkan Güven “Işıklı gölü ve Gökgöl için 6 üniversiteden 30 hocamız ile bir çalıştay yaptık. Işıklı gölü ve Gökgöl gölünü yeniden doğal hayat ile canlandırmak için çalışmalara başlıyoruz. Bununla birlikte eşşiz bir doğal zenginliğe sahip olan Akdağ tabiat parkımızın yollarını ve tesis çalışmalarını başlattık. Bu çalışmalar 2016 yılı içinde tamamlandıktan sonra Akdağ ve Tokalı Kanyonu  doğa turizminin merkezi haline gelecek” dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.