Vali Demir Akdağ'ı Gezdi

Yayın: 24 Haziran 2013 - Pazartesi - Güncelleme: 24.06.2013 15:06:18
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Belediye Başkanı Hakkı Aslan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu, Denizli Müze Müdürü Hasan Hüseyin Baysal, Çivril Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Necati İlhan,  İlçe Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Devlet Hastanesi Başhekimi Gürcan Güven, Denizli İl Genel Meclisi üyeleri Ahmet Ateş, Sezai Boran, Mehmet Akgün, Mustafa Dombaycı’nın da katıldığı gezi yaklaşık sekiz saat sürdü.

 

Sabah kahvaltısı ile başlayan gezi programında ilk olarak Akdağ Sığırkuyruğunu ziyaret eden Vali Demir, Orman şefliğinin buradaki barakasının yapılarak kullanıma açılması için talimat verdi. Çivril Belediye Başkanı Hakkı Aslan’ın personel tedariki konusunda Belediyenin üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu belirtmesinden sonra vali Demir bir an önce kulübenin yapılması talimatını verdi. Sığırkuyruğunda Orman gözetleme kulübesini ziyarete deen Vali Demir ve beraberindeki heyet burada görevli çalışan ile bir süre sohbet ederek çay içti. Orman gözetleme kulesinden dürbünle etrafı inceleyen Vali Demir Orman şefliği yetkililerinden Akdağ ile ilgili bilgiler aldı.

 
Sığırkuyruğundan Kocayayla’ya geçen heyet burada bir süre dinlenerek piknik yaptı. İl Özel İdare sekreteri Adem Oklu ve Çivril Belediye Başkanı Hakkı Aslan’dan yayla hakkında bili alan Vali demir ve beraberindeki heyet Dürbünle bir süre Kocayayla’da yaşayan Yılkı atları gözlemledi. Yılkı atları hakkında da bilgiler alana Vali Demir daha sonra atların yaşam alanlarına yaklaşarak onarlı çıplak gözle izledi. Kocayayla’da yaşayan çobanlar ve aileleri ile de bir süre sohbet eden Denizli Valisi Abdülkadir Demir daha sonra Hacıkadirli Mahallesi ve Kavakalanı köyünü ziyaret etti. Kavakalanı köyünde köylüler ile bir süre sohbet eden Vali Demir Cuma Namazını da Kavakalanı köyünde kıldı.

Kavakalanı köyünden Cumalar köyüne geçen Vali Demir ve beraberindeki heyet burada köylülerin hazırladığı katmer ve bükmeden yediler. Köylülerin ikram ettiği ayranı içen Vali Demir, Cumalar köyü muhtarına eksik ve ihtiyaçlarını sorarak köye neler yapılması gerektiğini sordu.

 
Öğle yemeğine Beydilli ye geçen Vali Demir göldeki balık popülâsyonu ve tarımsal sulama hakkında da bilgi aldıktan sonra Çivril Kaymakamı Orhan Burhan ile birlikte Çivril Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe müdürlüğüne ait kayık ile Işıklı gölünde gezinti yaptı.
 
Öğleden sonra Beş’te sona eren gezi de vali Demir ve beraberindeki heyet son olarak Kadir Kameroğlunu ziyaret ettiler. Bir süre Kadir Kameroğlu ile sohbet eden ve çay içen heyet daha sonra Beycesultan Türbesine geçtiler. Haziran ayı sonunda restorasyonu tamamlanacak olan Türbe ilgili Denizli Müze Müdürü Hasan Hüseyin Baysal’dan bilgi alan Vali Demir yenileme çalışmasında gösterdikleri yardım ve desteklerden dolayı Çivril Kaymakamı Orhan Burhan ve Çivril belediye Başkanı Hakkı aslan’a teşekkür etti.

 

Vali Abdülkadir Demir ve beraberindeki heyet Beycesultan Türbesi ziyaretinden sonra Çivril'den ayrıldılar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.