Sağlık Meslek Lisesi eğitme başlıyor

Yayın: 02 Eylül 2013 - Pazartesi - Güncelleme: 02.09.2013 09:46:20
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bir hafta içerisinde ön kayıtlara başlayacaklarını dile getiren kaymakam Orhan Burhan, “Önümüzdeki hafta kayıt almaya başlayacağız. En azından ön kayıt yaparız” diye konuştu.

Yeni açılacak sağlık meslek lisesinin toplamda 300 öğrenci kapasiteli olacağını belirten kaymakam Orhan Burhan, “Okulumuz 300 öğrenci kapasiteli ve 14 derslik olacak. 4 katlı bir binada eğitim vereceğiz. Bu yıl dört bölüm bulunacak. Bunlar hemşirelik ve ATT (Acil Tıp Teknisyeni),Anastezi uzmanlığı ve Radyoloji ile eğitime başlıyoruz” dedi.

Sağlık Meslek Liselerinin iş garantili okullar olduğunu söyleyen kaymakam Orhan Burhan “Okulumuzda birinci sınıfta direkt meslek dersleriyle öğrencilerimiz başlayacak. Bazı sağlık liselerinde birinci sınıfta meslek dersi görmüyorlar. İkinci sınıftan itibaren öğrencilerimiz hastanelerde staja başlayacak. 4 yıl eğitim vereceğiz. Okul bittikten sonra hastanelerde çalışma imkânı var. Ayrıca Meslek Yüksek Okulları'na doğrudan gitme imkânına sahipler” diye konuştu.

Çivril Sağlık Meslek Lisesi'nde yatılı eğitim verileceğini ifadeden Kaymakam Orhan Burhan “okulda eğitim sabahtan akşama kadar olacak. Öğrencilerimiz için okul binası uygun hale getirilecek. Barınma şartlarının sağlanabilmesi için de çalışmalarımız başladı. Ama Çivrilli hayırsever bir abimiz Çivril’e Sağlık Meslek Lisesi açılması durumunda pansiyonu kendisinin karşılayacağı sözünü vermişti. İnşallah birkaç gün içinde barınma işini de halledeceğiz. Okulumuz labarotuvarları derslikleri kadrosu ve pansiyonu ile tam donanımlı olarak eğitim ve öğretime başlayacak” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.