Kötü Görüntü AKP döneminin eseri

Yayın: 05 Ekim 2013 - Cumartesi - Güncelleme: 05.10.2013 14:44:51
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Haftalık değerlendirme toplantısında Başbakan Erdoğan’ın Çivril gezisini değerlendiren Çivril Belediye Başkanı Hakkı Aslan, başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Çivrilliler tarafından en iyi şekilde ağırlandığına dikkat çekerek. “Çivril olarak Başbakanı en iyi şekilde ağırladık. Kendisine ilçemizin ne kadar misafirperver olduğunu gösterdik. Türkiye Cumhuriyeti başbakanın Çivril gibi bir ilçeye gelmesi çok güzel bir şey bunu sevinçle karşıladık fakat başbakanın konuşması sırasında gösterdiği kötü yapılaşma Çivril’in değil Çivril’i yöneten Ak Partili belediye başkanlarının eseridir” dedi.

 

Başbakan Erdoğan’ın Çivril’in imar durumunu eleştiren sözleri ile ilgili olarak açıklama yapan Çivril Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan 1/1’lik ve 1/5 Bin’lik planların binaların yüksekliği ve kat sayılarının eşit olacağı ile ilgisi yoktur. Kaldı ki Türkiye’nin hiç bir şehrinde binalar aynı yükseklikte ve katta değildir. İstanbul 28 yıldan beri Büyükşehir. İstanbul’da binalar aynı, yükseklikleri eşit mi? İstanbul’da bazı binalar 50 katlı iken bazıları ise tek katlı gecekondu. Denizli’de bina kat sayıları eşit mi? Diye sordu.

 

Aslan açıklamasında “Çivril Belediye Başkanlığı yaptığım 1995 yılında Çivril bütün binalar 4 katlı olacak şekilde imar planı yaptık. Bu uygulama Türkiye’de sadece ve ilk olarak Çivril’de alınmış bir karardı. 1999 yılında seçimi kaybettikten sonra seçilen belediye başkanları bu kararı değiştirerek bazı bölgelere 4 bazı bölgelere 2 kat ruhsatı verdi. Yani bugün başbakanın beğenmediği o görüntüler AK partili başkanların uygulamaya koyduğu kararların neticesidir” dedi.

 
Bina ruhsatlarının Büyükşehir yasası ile ilgisinin de olmadığını belirten başkan Aslan “Ayrıca bunun Büyükşehir yasası ile de ilgisi yok. Öyle olsaydı 28 yıldan bu yana büyükşehir olan İstanbul’da bir yerde 50 katlı bina bir başka yerde 2 katlı gecekondu olmazdı” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.