Daha Yapcakları Vardı...

Yayın: 11 Kasım 2013 - Pazartesi - Güncelleme: 11.11.2013 10:30:14
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

Ak Parti  İlçe Teşkilatı’nda hareketli saatler yaşanıyor …

Gazetelerin (doğal olarak)internet sitelerine yansıyan FLAŞ haberlere göre Ak Parti Çivril İlçe Başkanı Ümit Çelik, Yönetim Kurulu ile birlikte görevden alındı ama, bize ulaşan haberler farklı bilgiler içeriyor.

 
Ümit Çelik gitti mi, gönderildi mi?..

Orası belli değil …

 
Denizli Ak Parti’nin yumuşak karnını oluşturan ve partide sürekli ve de büyük sorunlar oluşturan Çivril İlçe teşkilatı, Çarşamba gecesi yapılan gece yarısı operasyonuyla azledildi.

 

Cumartesi günü yapılacak Temayül yoklaması için Ak parti il teşkilatı yeni bir ilçe teşkilatı oluşturmak için harekete geçti.

 

Siyasi gözlemcilere göre, ( hem temayül için hem de daha sonrası için) Ak Parti Çivril İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin istifası istenip, istifa eden isimlerden (ak saçlılar ya da daha önce başkanlık yapmış isimler ile yönetimde  aktif rol almış isimler başkanlığında) teşekkül edecek yeni bir yönetim oluşturulacaksa bunun hiçbir kıymet-i harbiyesi bulunmuyor.

 

Bu durum, Ak Parti’nin Denizli’de en üst kademesinde bulunan siyasetçiler tarafından da açıkça ifade ediliyor.

 

Çünkü Ak Parti Çivril İlçe Teşkilatı’nda “tartışmalı” olan konu, ne Ümit Çelik ne de 25 kişilik yönetim kurulu üyeleridir. Sorun daha çok, her ilçe başkanı arandığında başvurulan bu isimlerin kendileridir.

Her ne kadar Ümit Çelik iki yıldır başkanlık yapsa da, ilçe başkanı olarak hiçbir zaman kendi kararları ile hareket edememiş ve özellikle seçim sürecini yönetememiştir.

Partide baskıyla söz sahibi olan bu 3 – 5 kişi Parti içinde birlik ve bütünlüğü sağlayamamıştır. Yaşanan günlük siyasi krizleri bile yönetememiş yaşanan her sıkıntıda partisinin düştüğü acziyet karşısında doğru hamleler yapamamış ve Çivril’de Ak Parti’ye büyük zarar vermişlerdir.

Şimdi bu isimlerin başkanlığında “yönetim kurulu üyeleri değiştirilerek” yola devam edilecekse eğer, hiç edilmesin çok daha iyi…

Görevden alınmanın en büyük gerekçesi de bu olmalı.

 

Bir başka söyleme göre, Ümit Çelik ve yönetiminin tümüyle görevden alınma sebebi, dik başlılık… ‘berduşun aptalı, ya bekçiye diklenirmiş ya polise’

Gerekçe ne olursa olsun Bu durum hem siyasi çevrelerde, hem de Ak Parti cenahı ve tabanında büyük bir sevinçle karşılanıyor.

Ben, (eğer ukalalık olmazsa) yıllardır bu ilçe’de gazetecilik yapıyorum, üstelik Çivril siyasetini de son derece dikkatli izlemeye çalışıyorum. Kişiliklerine lafım yok, kariyerleri varsa kariyerlerine lafım yok, Ak Parti’li ise Ak Parti’li oluşularına lafım yok ama, Çivril gibi 65 bin nüfuslu ve Ak Parti’nin mutlaka kazanmak istediği bir şehirde siyaset sahnesinde ona saldır, buna küfret, berikini beğenme, ötekini partiye sokma, kendinden başka kimseye Ak parti de siyaset yapma hakkı verme…

Olacağı buydu.

Oysaki daha yapacak çok işleri vardı. Bitirilmesi gereken.

 

Ak parti hatayı belki de ilk başta yaptı, yerel seçim sürecinde partiyi hangi hızla, nereye sürükleyeceği pekte fazla belli olmayan, vasat siyasetçileri Ak Parti İlçe Teşkilatı’nın başına getirilmesi hangi siyasi mantıkla izah edilebilir ki?..

Ak Parti’nin Çivril’de bu isimlerden başka siyasetçisi yok mu?..

Ak Parti İl yönetiminin ve Ak Parti Denizli milletvekillerinin, genel seçimde de referandumda da hem Ak Parti’ye, hem de kendilerine büyük destek veren, yerel seçim sürecinde partilerini en iyi şekilde temsil edebilecek isimlerden haberi yok muydu?

 

Ak Parti, Çivril’de zor bir dönemeçten geçiyor…

Partinin yerel teşkilat yöneticileri ve milletvekillerinin söylemlerine bakılırsa, 2014 yerel seçimlerinde Ak Parti Denizli Merkez ve Çivril’de belediye seçimlerini mutlaka kazanmış olacak.

Peki, kiminle ?..

Hiç kimse müneccim değildir ama …

Kuvvetli bir tahminde bulunalım …

Eğer, Ak Parti, Çivril’de hem parti içinde birlik-bütünlüğü sağlayacak, hem de kitleleri peşinden sürükleyebilecek bir ilçe başkanı atayamazsa, belediye seçimini daha şimdiden kaybetmiş demektir.

Bunun siyasi vebalini taşımak ise kolay olmasa gerek …

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.