Uyuşturucu ile sahnede mücadele

Yayın: 31 Aralık 2013 - Salı - Güncelleme: 31.12.2013 09:32:15
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Çivril Atasay Kamer Meslek yüksek okulu öğrencileri 'Baba Biraz Konuşabilir miyiz? Projesi' başlatıldı. Bireylerin özellikle de Üniversite öğrencilerinin bağımlılık yapıcı maddelerle tanışmasını engellemek, maddeye ulaşılabilirliği azaltmak, madde kullanımı ve sonuçları hakkında farkındalığı artırmak, bağımlılık konusunda sosyal faaliyetlerle duyarlılık oluşturmak, madde bağımlısı bireylerin toplumsal yaşama yeniden uyum ve katılımlarını sağlamanın amaçlandığı proje çerçevesinde okul öğrencileri tarafından 'Yarınlara Geç Kalmadan’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Anadolu Öğretmen Lisesi Konferans salonunda sahnelenen oyuna Çivril İlçe Emniyet Müdürü Osman Başer, Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlarla mücadele şube amiri Halil İbrahim Keskin, Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksek Okulu müdürü yardımcısı Ali Coşkun, Çivril İlçe Milli Eğitim Şube müdürü Necmettin Kıvrak ile okul öğrencileri ve öğretim görevlileri katıldı.

 

Emekli Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan’ın meslek hayatı boyunca şahit olduğu hayat hikâyelerini kaleme aldığı ve senaryolaştırılan 'Yarınlar Geç Olmadan' isimli tiyatro oyununu gerçekleştirilen ilk gösteriminde yaklaşık 500 öğrenci izledi. Oyundan önce öğrencilere madde bağımlılığı ve uyuşturucunun zararları ile ilgili bilgi veren Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele şube amiri Halil İbrahim Keskin projenin kendilerine ilk geldiğinde çok şaşırdıklarını ve heyecanlandıklarını belirterek “uyuşturucu ile mücadelede tek çözüm yolu onu satanları yakalamak değil. Önemli zehirlenen gençlere ulaşarak onları bu bataktan kurtarmak. Bu oyun bize ve tüm izleyenlere uyuşturucunun ve madde bağımlılığının zararlarından küçük bir kesit sunuyor. Uyuşturucuya başlayan gençlerin hangi hatalar sonucu bu illete bulaştığını anlatıyor” dedi. uyuşturucuya bulaşan yada madde bağımlısı olan gençlerin kurtulması için sağlık ocaklarının emniyet müdürlüğü ekiplerinin ve polis memurlarının her zaman hazır olduğunu belirten Keskin “uyuşturucuya başlayanların büyük bir çoğunluğu merak ve arkadaş ortamı vesilesiyle bu işe bulaşmış. Aranızda bu illete bulaşan varsa hemen bir sağlık ocağına ya da polis merkezine giderek bu sorunundan kurtulmaya çalışsın” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.