Hakkı Aslan Gazetecileri Unutmadı

Yayın: 13 Ocak 2014 - Pazartesi - Güncelleme: 13.01.2014 09:55:20
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Şelale Restaurant’da verilen yemeğe yerel basın mensupları ve çalışanları katıldı. Yemeğin ardından Çivril Belediye Başkanı Hakkı Aslan, gazetecilerin gününü kutladı. Gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu dile getiren Aslan, özellikle yerel gazeteciliğin oldukça zor ve meşakkatli bir iş olduğunu ve gazetecilerin nasıl zor şartlar altında çalıştıklarını çok iyi bildiğini söyledi.

Yemekte bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hakkı Aslan, basının bir şehrin hem içerden hem dışarıdan görünen yüzü olduğunu belirterek, bu yüzden basının güçlü olmasını önemsediklerini söyledi. Siyasetçiler olarak gazetecilerin zor şartlar içerisinde görev yaptığınıza şahit olduklarını dile getiren Aslan, gazetecilerin bir yandan yaptığı işte vicdanına karşı bir sorumluluk taşıyorken diğer yandan bir kamu görevi yapıyor olması nedeniyle attığı her adımda, söylediği her sözde, yazdığı her kelime ve cümlede topluma karşı da sorumluluk taşıdığını, bunun taşınması zor olan bir sorumluluk olduğunun altını çizdi.

Gazetecilerin sürekli objektif olmayı gerektiren, birçok zaman duygularından soyutlanmasını gerektiren, özveri, gayret ve sürekli samimiyet isteyen bir uğraş içinde olduğunu dile getiren Başkan Aslan, “gazetecilik İşini yaparken; hakikatleri, gerçekleri meslek ilkelerinin ışığında, olduğu gibi aktarmak mecburiyeti vardır” dedi.

Yerel basının ülkemizdeki önemine de değinen Başkan Aslan, çalışan tüm gazetecilerin gününü kutlayarak çalışmalarından dolayı herkese teşekkür etti.

Yemekli toplantı, gazetecilerin soru ve Başkan’ın verdiği cevaplar ve hep birlikte içilen kahvelerin ardından sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.