Çivril Hizmetle Tanışacak

Yayın: 13 Ocak 2014 - Pazartesi - Güncelleme: 13.01.2014 10:01:09
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

AK Parti Çivril Belediye Başkan Aday Adayı Gürcan Güven ile Çivril’i ve hedeflerini konuştuk. Güven, AK Parti olarak, hizmette ustalaşan bir hükümet olduklarını ifade ederek, “Proje ve teknik işlerden önce bu kadar başarılı bir hükümetin neden Çivril’de iktidar olamadığını konuşmak gerek. Çivril zaten hizmetle tanışacak. Biz önce Çivril halkına yapacaklarımızı anlatmalıyız” dedi.

 

Gürcan Güven kimseyi ötekileştirmeden herkesin kapısına gideceklerini kaydederek, “Biz Çivril’de yaşayan ne kadar unsur varsa hangi kültürden geldiğine bakmadan, yaşam anlayışlarına, düşüncelerine bakmaksızın; herkesin değer yargılarına gönülden saygı duyacağız” diye konuştu. Güven, Çivril halkına ulaşmak için üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade ederek, “Bize neden oy vermediklerini düşünürken onları daha iyi anlamamız gerek.

Bizim insanların yaşam biçimine kültürlerine ve anlayışlarına saygımızı yitirmeden doğru bir şekilde insanları dinlememiz ve hassasiyetlerini dikkate almamız gerekiyor” ifadesini kullandı.

 

AK Parti’nin burada belediye seçimlerinde varlık gösterememesinin ne gibi sonuçları olmuştur?

 

Tabii AK Parti’nin Çivril’de olmamasının, CHP’nin başarısının burada yüksek olmasının bazı sebep ve sonuçları vardır. Biz daha çok Çivril üzerine konuşmak ve buradaki siyasal durumu değiştirmek için önümüze hedefler koyduk. Daha önce belirttiğim gibi; biz 25 yıldır Çivril’e hizmet ediyoruz. İlçenin sorunlarını ve halkın taleplerini biliyoruz. Sorunlarla ilgili çözümleri de biliyoruz. Çünkü burada yaşıyoruz. Benim belediye başkanlığı konusunda yola çıkmanın en önemli nedeni; karınca kararınca da olsa Çivril halkıyla hizmetler arasındaki problemi kaldırmaktır. Çivril’de altyapı ve üstyapı başta olmak üzere çok ciddi sorunlar var. Sosyal yaşam donatılarının yokluğu, çarpık kentleşme ve ardından diğer sorunları sıralayabiliriz. Bunlar da bir şekilde çözülebilecek sorunlar. Ama esas sorun; Çivril’i hizmetle buluşturmaktır. Çivril halkının hizmet ile buluşmasının önündeki ideolojik sorunları ortadan kaldırmaktır.

 

Durumdan vazife çıkardık

 

Belediye başkan aday adaylığı için çevreniz mi teşvik etti yoksa daha önceden tasarladığınız bir adım mıydı?

 

Aslında biz durumdan vazife çıkardık. Neden? Çünkü Çivril bizim geleceğimiz. Çivril, burada yaşayan herkesin üst kimliği ve ortak paydası olmalı. Biz, buradaki halkımızın Çivrill olarak kendini ifade ettiği bir atmosferi yaşatmak istiyoruz. Çünkü Çivril, çocuklarımızdan emanet aldığımız bir yer ve Çivril için yanlış olan hiçbir adımı atmak istemiyoruz. Hepimizin ortak geleceğini tasarlayacağı kentin adıdır Çivril. Bu başlı başına bir nedendir ve bence belediye başkanlığı yapmayı istemek için yeterli bir nedendir. Kimsenin bir şey söylemesine gerek yok. Geleceğimiz, çocuklarımız ve Çivril için en doğru hizmeti yapmak için yola çıktık.

 

Çivril halkı ile sık sık bir araya geliyorsunuzdur. Sizden en çok neyi bekliyorlar?

 

Çivril halkı samimiyet bekliyor. Çivril halkı AK Parti geldiğinde büyük hizmetler yapılacağını biliyor. Bizim kimsenin yaşam biçimine, kültürlerine müdahale etmek ve değiştirmek gibi bir derdimiz olmadı, olamaz da. Biz farklılıkların zenginlik olduğunu ve bunların değer olduğunu ve hak ettiği saygıyı fazlasıyla göreceklerdir.

 

Herkesin oyuna talibiz

 

Belediye başkan adayı olmanız durumunda oy oranı olarak ne bekliyorsunuz?

 

Biz Çivril’de herkesin oyuna talibiz. Bir Çivrilli olarak, bu kentteki insanları rakamlarla, yüzde oranları ile ayıramam. Biz bütün kenti ve herkesi kucaklayan bir anlayışla hareket ediyoruz. Bunun için yola çıktım. Bugüne kadar insanlardan aldığım geri dönüşler de beni çok mutlu eden bir şey. Açıkçası insanların teveccühü bizim sorumluluğumuzu ve yükümüzü arttırıyor. Çünkü halk en büyük yargıçtır. Bu yargıca karşı boynumuz kıldan incedir. Bu kentte en çok görmek istediğim şey de insanları buluşturmak ve burayı hizmete kavuşturmak
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.