Başkan Arıtma tesisini inceledi

Yayın: 21 Ocak 2014 - Salı - Güncelleme: 21.01.2014 14:43:26
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Yakasomak Köyü sınırları içersinde yapılan arıtma tesisini Çivril Belediyesi Fen İşleri Müdürü İnşaat Mühendisi Ahmet Korkusuz ile birlikte inceleyen Başkan Aslan “Denizli’nin hiçbir ilçesinde olmayan bu tesisi en kısa zamanda tamamlayarak Çivril’in hizmetine sunacağız” dedi.

 2014 yılının ilk günlerinde başlayan inşaatın 6 ay içersinde tamamlanacağını belirten Aslan“Çivril Belediyesine ait Atık Su Arıtma Tesisi İller Bankası A.Ş yetkisiyle Akaba İnşaat şirketince yapılıyor. İnşaatının maliyet bedeli 4.824.996,50 TL olup bu rakam İller Bankası tarafından kredilendirildi. Bu rakam da eşit taksitlerle İller Bankasına Çivril Belediye tarafından ödenecek. İhale bedelinin yarısı SUKAP kapsamında %50 hibe kredi olarak kullanıldı. Tesisin inşaatının teslim tarihi 180 gün sonra yapılacak. Atık su arıtma tesisi ile ilçemizin kanalizasyon atıkları bu tesisimizde arıtıldıktan sonra tertemiz bir şekilde salınacak" dedi.

Yakasomak Köyü yakınlarında belediyeye ait 20 dönümlük bir araziye yapılan olan atık su arıtma tesisinin, büyükşehir yasası ile mülki sınırları mahalleye dönüşen belde ve köyleri kapsayan Çivril’in gelecekteki 50 yıllık ihtiyacını giderecek  şekilde planlandığını dile getiren Aslan “Arıtma tesisimiz, ilçe merkezinin yanı sıra Kızılcasöğüt kasabası ile yakın köylerimize de hizmet sunacaktır” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.