İşte Modern Belediyecilik

Yayın: 24 Ocak 2014 - Cuma - Güncelleme: 24.01.2014 13:53:30
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Anadolu Öğretmen Lisesinin hemen yanındaki Kızılcasöğüt Belediyesi’ne ait çöplükte yakılarak imha edilmek istenen atıklardan yükselen yoğun duman ve pis koku bölge halkını kapı açtırmaz hale getirdi. Konuyla ilgili olarak gazetemize konuşan mahalle sakinleri ve okul öğrencileri “Yakılan atıklardan açığa çıkan gazlar, kanserojen etki yaratıyor” diyerek tepki gösterdi.

 

Mahallede uzun bir süreden beri devam eden atık yakma sorunu bölge halkını olumsuz yönde etkiliyor. Daha çok okulun çöplerinin döküldüğü alana mahalleden de her türlü evsel atığın geldiğini belirten okul idarecileri “her türlü çöpün toplandığı alan hatta lastik, plastik gibi maddelerin toplandığı bölgede atıklar sıklıkla ateşe veriliyor” dediler. Günün her saatinde yakılarak imha edilmek istenen çöplerden yükselen zehirli dumanlar ve pis koku ise özellikle okulun üzerini adeta bir sis bulutu gibi sarıyor. Kötü kokudan ve dumandan etkilenen öğrenci ve öğretmenler ise sınıfta ders yapamamaktan şikâyet ediyor.

 

İnsan sağlığı ile oynanıyor

Kızılcasöğüt Belediyesi’ne giderek çok kez konu ile ilgili şikayette bulunulduğunu belirten bölge halkı, sorunun bir türlü çözüme ulaşmamasından yakındı. Konu ile ilgili konuşan bazı mahalle sakinleri, kontrolsüz şekilde açıkta yakılan atıklar nedeniyle insan sağlığı ile oynandığını belirtti. Çöpleri yakmanın son derece yanlış olduğunu belirten mahalleli, atık yakmanın tehlikeli sonuçlara neden olduğunu vurguladı. Çöplerde sayısı hesaplanamayacak miktarda değişik kimyasallar ve atık kimyasal maddeler bulunduğunu belirten vatandaşlar, plastik ve pil gibi maddelerin yakılması sonucu kanserojen olduğu bilinen birçok gazın atmosfere karıştığına dikkat çekerek, bu gazların solunum yoluyla insanın sağlığına doğrudan etki ettiğini ifade ettiler.

 

Çöplerin yakılması ile ilgili olarak Kızılcasöğüt belediye başkanı Ali Emre ise herhangi bir açıklama yapmayarak yakılan ateşin söndürülmesi için itfaiye ekiplerinin olay yerine yönlendirildiğini söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.