Çivirl'e Yazık Olmasın

Yayın: 10 Şubat 2014 - Pazartesi - Güncelleme: 10.02.2014 09:57:27
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

İstesek de istemesek de yerel seçim moduna hepimiz girdik.

 
Bazen fısıldayarak bazan ayak başı sohbetlerde biz bize çalıp oynuyoruz. İstediklerimizi kazandırıyor sevmediklerimizi kaybettiriyoruz. Çok zamanda işimize geldiği gibi senaryolar üretip kendimizi haklı çıkarmaya çalışıyoruz.
 
Yaklaşan seçimlere Çivril penceresinden baktığımızda en fazla hareketliliği Ak partide görüyoruz. Diğer partiler kız evi gibi daha sessiz ve sakin izliyorlar gelişmeleri. Çivril’de Ak parti açısından sanki iki aşamalı bir seçim havası esiyor; Hani dedik ya diğer partiler kız evi gibi diye Ak parti ise oğlan evi olduğu için eski düğün geleneklerinden ‘yalancı Gece’ yi aklıma getirdi. Düğünün asıl gecesinde çalışacak damat arkadaşları ve yakın akrabalar için bir gün önce genellikle cuma akşamları “Yalançı Gece” adı ile eğlence düzenlenirdi ya Ak partide şu anki yaşananları ben bu duruma benzetiyorum.
 
Üç adayın kıyasıya yarıştığı temayül yoklaması, anketler falan derken bu yarışta ipi göğüsleyen fakat epeyce yorgun bir Gürcan Güven ancak ikinci turda gerçek rakipleri ile mücadele etmeye başladı. Adayın yoğun olduğu her partide küskünlerin olması ve bu küskünlerin seçim sonuçları üzerinde belirleyici rol oynamalarına Çivril’in yakın siyasi tarihinde birçok defa şahit olduk.
 
Dediğim gibi şu an itibariyle en fazla hareketlilik Ak parti’de. Belediye meclis üyeliği seçimleri Ak Parti’de dengeleri planları stratejileri çalışmaları alt üst etmiş vaziyette. Henüz netleşmese de kamuoyunda ilk üç için zikredilen isimler 18 Şubat’tan sonra AK Parti’de yaşanacak büyük fırtınayı haber veriyor.
 
Adaylar belli oldu.  Peki, başkan adaylarının yanında yer alacak isimler daha da önemlisi Denizli Büyükşehir Belediye Meclisine gidecek isimler neye göre belirlenmeli. Şu anda bütün partilerin bütün belediye başkan adaylarının aklındaki tek soru bu.  
 
Hakkı Aslan her ne kadar ilçe yönetimi ile sıkıntılarını bitirmiş gözükse de ilk üç hatta ilk beş isim için ilçe yönetimi ile büyük bir mücadeleye girecek.
 
Gürcan Güven bu konuda daha büyük bir cenderenin içinde. İktidar partisi olduğu için olsa gerek ya da memleketine hizmet etmek isteyenlerin çokluğundan olsa gerek Belediye Meclis üyeliğine müracaatın en fazla olduğu parti, Ak Parti.
 
Müracaat eden herkesin tek hedefi de ilk üç içinde yer almak olunca mücadelenin AK Parti’de daha büyük olacağı aşikar.
 
Her ne kadar AK Parti’den meclis üyeliğine müracaat eden herkes hizmet aşkıyla yansa da Parti büyükleri, gerçekleşmesi muhtemel bazı çekişmelerin ( kavga demiyorum zinhar AK Parti’de olmaz öyle şeyler) önüne geçmek ve de Gürcan Güven’i rahatlatmak adına ilk üç ismi kendi belirleme yoluna gidecektir.
 
Her partide önem taşıyan belediye meclis üyeliği ve sıralaması AK Partide daha ciddi sıkıntılar doğuracağa benziyor.
 
Çivril yönetiminde mutlaka bir doktor olması düşüncesinde olan Ak parti yönetimi, başkanlık koltuğunda olmasa da Denizliye giden kadroda bir tabip olması için çok gayret sarf edecek. Herkesin konuştuğu isimler dışında (AK Partinin meclis üyeliği sıralamasında) bir ismin ilk sıraya girmesi demek başkan adaylığından meclis üyeliği adaylığına terfi eden Savaş Varlıklar’ın ikinci isim olması dolayısıyla da sıralamada en az ikinci isim olmayı bekleyen Niyazi Vural’ın da üçüncü sıraya gerilemesi demek oluyor.

Bu durumda (üçüncünün Denizli riski olduğu için) Ak Partide en büyük sıkıntıyı Niyazi Vural çıkaracaktır.

 
Partide yerinden durumundan ve kaptığı ganimetten en çok memnun olan birinci sıradaki ile belediye meclis üyeliğini rüyasında bile göremeyecek olan Savaş Varlıklar olacaktır.

 

Hülasa başkan adaylığını belirleme sıkıntısını en zayiatsız şekilde atlatan MHP, Meclis üyeliği belirlemede de en rahat parti olarak görünüyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.