Çivril'e Kadın Eli Değmeli

Yayın: 24 Şubat 2014 - Pazartesi - Güncelleme: 24.02.2014 13:52:52
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Genç yaşına rağmen Çivril idaresine talip olan üç çocuk annesi DSP’li Hatice Karakaya “Lise yıllarından beri siyasetle uğraşıyorum. Çocuklarım belli bir yaşa geldikten sonra daha aktif siyasetin içerisine girdim. Halkıma bilinçli olarak hizmet etmek istediğim için başkan adayı olmayı istedim” dedi.

 Belediye başkan adayları içerisinde tek kadın adaysınız, bunu avantaj ya da dezavantaj olarak yorumluyor musunuz?

 Belediye başkan adayları içinde tek kadın aday olmam benim için ne dezavantaj ne de avantaj; zira ben eşitlikten yanayım. Ancak bazı kesimlerde bayan seçmenlerin beni tercih edebilecekleri söz konusu olabilir. Ben DSP ´nin Denizli’de çıkardığı başkan adaylarının içinde deki iki bayan adaydan biriyim.Çivril’de ise tek bayan başkan adayıyım diğer partilerin başkan adayları ile böyle bir yarış içinde olmak onlarla çalışmak benim için bir şereftir.

 Seçilmeniz durumunda Çivril’e neler yapacaksınız?

 Çivril halkı benim için çok önemli. Çivril ilimizin en büyük ilçesi konumunda. Çivril’de insan nüfusu çok fazla, tarım ilçeye ciddi oranda girdi sağlıyor ama tarım sanayi yok, Çivril içinde çok önemli konumda bunları geliştirmek gerekiyor. Çivril!i Avrupa standartlarına uygun çağdaş bir ilçe konumuna getirmek için bu göreve talip oldum. Çivril’in hiç bir ayrıntıyı kaçırmadan bayan eliyle titiz bir çalışmaya ihtiyacı var. DSP olarak ekibimle bunu yapmaya hazırım.

 Sizce bugüne kadar Çivril iyi yönetildi mi?

 Çivril için bu güne kadar birçok belediye çalışmalar yapmıştır elbette, ancak Çivril’de yüzölçümü çok büyük olmasına rağmen görüntü olarak istenilen başarı sağlanamamıştır. DSP olarak belediyecilik anlayışımızı Eskişehir´ de yapılan çalışmaları örnek gösterebiliriz. Eskişehir görüntüsüyle bir Avrupa kenti zerafetinde. İşte burada bayan oluşum belki devreye girecek Çivril’e zarif bir bayan görüntüsü kazandıracak. Çivril görüntüsüyle, sanayisiyle, insanıyla ve her canlısıyla çağdaş yaşanabilir tarihini, doğasını koruyan bir ilçe konumuna gelecektir.

Seçildiği takdirde Çivril’in ilk kadın belediye başkanı olacak olan Hatice Karakaya “Herkesin kendinden hissedeceği, herkesin saygı göstereceği, herkesin yönetime katılacağı, herkese hesap verileceği, her şeyin açık, şeffaf olarak yapılacağı, imarla birlikte şehrin ekonomik, kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerinin bütünlük içerisinde yürütüleceği, belediye emek verenlerin hak ve menfaatlerinin titizlikle korunacağı çağdaş bir yönetim anlayışını gerçekleştirmek istiyorum” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.