Aşıklar Atışmaya Geliyor

Çivril Belediyesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Çivril'de Aşık atışması şenliği yapılacak.

Kültür Yayın: 25 Nisan 2014 - Cuma - Güncelleme: 25.04.2014 17:02:50
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenli olarak yapılan Aşık şenliği kapsamında bu yıl Aşıklar ilçemize gelerek Çivril’de atışacaklar. Çivril’de ilk defa yapılacak Aşık atışması 30 Nisan Çarşamba günü saat 14.30’da Şevkiye Özel Anadolu Öğretmen Lisesi konferans salonunda yapılacak.

Denizli Büyükşehir Kültür Dairesi başkanlığı tarafından organize edilen Aşık gecesine dört aşığın katılacağı ve birbiriyle atışacağı belirtildi.

Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, ilk defa yapılacak aşıklar atışması ile bilgi verdi. Kopuz, Saz, Bağlama tellerinin Türkçe’nin özünü yansıttığını dile getiren Başkan Güven, “Aşıklık geleneği kültürümüzün temel taşlarından birisidir. Halk sanatının, edebiyatın ve folklorun en temel dinamiklerinden olan aşıklık geleneğinin yaşatılması son derece önemlidir.  Yaşadıkları toplumların değerleriyle üzülen, onların sevinçleriyle neşelenen bir yapıları vardır. Bu geleneğin gelecek kuşaklara aktarılması ve milli kültürün kalıcılığı açısından büyük önem arz etmektedir. Çarşamba günü ilçemize gelecek aşıklar, Aşık ve aşıklık edebiyatının değişmez gösterilerinden olan atışma ve dudak değmez ile hem çalıp hem de atışma yaparak sanatlarını icra edecekler” dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.