BAKAN ZEYBEKÇİ EĞİTİME DESTEK VERENLERİ AĞIRLADI

Hayırseverler için düzenlenen teşekkür yemeğine katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, eğitimde fırsat eşitliliği hakkında açıklamalarda bulundu.

Eğitim Yayın: 11 Mart 2018 - Pazar - Güncelleme: 11.03.2018 20:15:55
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Özellikle uzak okullarda branş öğretmeninin olmamasının sistemin yanlışlığından olduğunu belirterek, çocuğun eğitim hakkının önce geldiğine dikkat çekerek bu konuda toplumsal baskının olması gerektiğini söyledi.

 

Denilzi’de okul yaptıran ve eğitime destek veren iş adamları ile bir araya gelen Ekonomi Bakanı Nihat  Zeybekci, "Eğitimde fırsat eşitliliği her şeyden daha önemli. Anayasada, birinci sıraya konan bu ülkenin, bu milletin geleceği, çocuklarımızın eğitimde fırsat eşitliği hakkıdır. Denizli dahil olmak üzere Türkiye'nin tamamında, uzaktaki mahallelerimiz ve ilçelerimizde, eğer bir okulumuzda, bir branşın öğretmeni yoksa, bu sistem yanlıştır. Bu sistemi düzeltmek içinde toplumda bir toplumsal baskı, kamuoyu baskısıdır. Öğretmenlerimizin bir araya gelerek, aile birliği, benim oradaki çocuğumun, eğitimdeki fırsat eşitliği, öğretmen hakkından, önde değildir. Türkiye olarak bu konuda bir karar vermemiz gerekiyor. Öncelik şu olmamalı, oradaki çocuğumun eğitimdeki fırsat eşitliği hakkına helal getirecek bir diğer adım asla ve asla olmamalıdır. Gerek Valimize, gerekse Milli Eğitim Müdürümüze bu konudaki hassasiyetlerinizi en üst seviyede tutmanızı özellikle rica ediyorum.” dedi.

 

Konuşmasının ardından eğitime yaptıkları bağıştan dolayı hayırseverlere Bakan Zeybekci tarafından teşekkür plaketi verildi. Bakan Nihat Zeybekçi’nin daveti ile programa Çivrilli hayırsever iş adamları ile Çivril Kaymakamı Armağan Önal ve Milli Eğitim Müdürü de katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.