BAŞKAN ZOLAN’DAN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Zolan, "Engelli kardeşlerimizin toplumsal yaşamdan kendilerini soyutlamadan hayatlarını sürdürmeleri, üretken olmaları, sağlık, eğitim, ulaşım ve rehabilitasyon gibi tüm ihtiyaçlarının karşılanması toplumumuzun ortak görevidir" dedi.

Yaşam Yayın: 10 Mayıs 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 10.05.2017 09:21:40
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, herkesin bir engelli adayı olduğunu unutmaması gerektiğini vurgulayarak, "Engelli kardeşlerimizin toplumsal yaşamdan kendilerini soyutlamadan hayatlarını sürdürmeleri, üretken olmaları, sağlık, eğitim, ulaşım ve rehabilitasyon gibi tüm ihtiyaçlarının karşılanması toplumumuzun ortak görevidir" dedi. Engelin bedende değil akılda olabileceğinin altını çizen Başkan Zolan, "Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır. Bunun bilinciyle Büyükşehir Belediyesi olarak eğitimden sağlığa, iş ve mesleki yaşamından, kültür ve sanata, spor ve şehir standartlarının iyileştirilmesine kadar çok ciddi çalışmalar yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

 

Her bireyin temel hak ve özgürlüklerden eşit biçimde yararlanma hakkına sahip olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, "Engelli kardeşlerimize yönelik son dönemde yapılan pozitif ayrımcılık her kesim tarafından takdirle karşılanmaktadır. Engellileri ötekileştiren, toplumun dışına iten, onları eve hapseden anlayış artık yok olmaktadır. Birlik ve beraberliğimizin temeli; hiçbir fark gözetmeden aynı haklardan faydalanabilen bireylerin bir arada yaşaması ile mümkündür" dedi.

 

Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisimizle de işbirliği içinde, yaşadığımız toplumun ayrılmaz bir parçası olarak gördüğümüz kardeşlerimiz için proje üretmeye devam edeceğiz. Engelli kardeşlerimizin sorunlarını çözmek ve her türlü sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını gidermek sorumluluklarımızın başında gelmektedir. Bu vesileyle tüm engellilerimizin bu anlamlı gününü tebrik ediyor, engellerin yok olduğu bir dünya için herkesin daha duyarlı olmalarını temenni ediyorum." 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.