BELEDİYE MUHTARLIK İLETİŞİM MERKEZİ KURDU

Çivril Belediyesi, “Muhtarlık İletişim Merkezi” kurdu. Çivril Belediyesi, mahallelerin sorunlarına ilişkin taleplere çok daha hızlı ulaşabilmek ve çözümü hızlandırabilmek için Denizli Büyükşehir Beleidyesi ile ortak “Muhtarlık İletişim Merkezi” kurdu.

Siyaset Yayın: 22 Mart 2015 - Pazar - Güncelleme: 22.03.2015 14:50:33
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

BELEDİYE-MUHTAR İLİŞKİSİ GÜÇLENECEK

Kurulan yeni birim ile ilgili olarak bilgi veren Başkan Güven Belediye ve muhtarlık arasındaki iletişimin, Muhtarlık İletişim Merkezi Projesi sayesinde sistemsel bir yapıya dönüşeceğini belirterek, muhtarlar ve belediye arasındaki işbirliğini güçlendirmek istediklerini kaydetti. Merkezde iki kişilik bir çalışma grubundan oluştuğunu belirten Güven, her muhtarın tek tek ziyaret edilerek taleplerin alınacağını söyledi. “Muhtarların sorununun belediyenin sorunu olduğunu bilmenizi istiyorum. Muhtarlar emeğiyle, yüreğiyle, bileğiyle seçilen kişiler. Benim muhtarlara saygım da inancım da sonsuz. Hangi görüşten olursa olsun 76 muhtarımız da hep mahalle sorunu için geldi. Hiçbiriniz kendiniz için bir talepte bulunmadınız. Bundan böyle biz size geleceğiz. Vatandaş belediyeye gelmeyecek; belediye vatandaşa gidecek” dedi.

 “SORUNLARI YERİNDE ÇÖZMELİYİZ”

Belediye ile muhtarların tek yumruk olmasının önemli olduğunu belirten Başkan Güven “Yerel yönetim yerinden yönetimdir; sorunları yerinde çözmek zorundayız. Çivril’i daha aydınlık yarınlara taşımak için muhtarlarımızla çalıştay düzenleyeceğiz. muhtarlık kurumunun özlük haklarının iyileştirilmesi için adımlar atacağız. Bu merkez sorunların kısa sürede çözümü açısından büyük önem taşıyor. Muhtarlık iletişim Merkezinin ana merkezi Büyükşehirde olacak biz mahalle muhtarlarımızdan edindiğimiz talep ve şikayetleri aynı anda Büyükşehire ileteceğiz ve koordineli bir şekilde istekler yerine getirilecek” dedi.

MERKEZ NASIL ÇALIŞACAK?

Muhtarlık İletişim Merkezi çalışma grubunda görev yapan personel, belirlenen takvim dâhilinde 76 mahallenin muhtarlarını ziyaret edecek. Muhtarın mahalle hakkında bildirdiği sorun, talep, şikâyet gibi çeşitli konuları kayda alarak rapor oluşturacak ve konuyla ilgili müdürlüklere iletecek. Müdürlükler mahallelere hizmet götürürken muhtarlardan gelen taleplere öncelik verecek. Merkez, müdürlüklere ilettiği konu hakkındaki gelişmelerin takibini yapacak ve muhtarlara getirdikleri taleplerle ilgili bilgi verecek. Hızlı hizmeti amaçlayan projede, tüm muhtarlık ziyaretleri Nisan ayı ortasına kadar tamamlanmış olacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.