BELEDİYEDEN ALKIŞLANACAK PROJE

Çivril Belediyesi Kumluk ve Işıklı mahallelerinde yaşayan göçer vatandaşlara daha kaliteli yaşam hakkı sunmak için geliştirdiği ‘Çivrilliler Sporda Buluşuyor. Göçer Aile Çocukları Futbol Oynuyor’ sosyal sorumluluk Projesi kapsamında yaz futbol kursu açtı.

Yayın: 24 Temmuz 2014 - Perşembe - Güncelleme: 24.07.2014 01:50:14
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Çivril’de ilk defa düzenlenen kursla ilgili olarak bilgi veren belediye başkanı Dr. Gürcan Güven çocukların ve gençlerin gelecek olduğunu Çivril belediyesi olarak çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkarak onları doğru yönlendirmeye çalıştıklarını söyleyerek “Özellikle Göçer ailelerimizin yaşadığı Kumluk ve Işıklı mahallesindeki çocuklar ile gençlerin önlerini açmak için Göçer Aile Çocukları Futbol Oynuyor’ projesini geliştirdik” dedi.

 

Her çocuğun ülkenin geleceği için önemli bir unsur olduğunu ifade eden ve çocukların hepsinin gelecek vaat ettiğini dile getiren başkan Güven, “Bizler bu çocukların gelecekte çok güzel işler yapacaklarına inandığımız için projeyi yaptık. Aslında toplumun o kesim insanlara sahip çıkması gerekiyor. İnanıyoruz ki buradaki öğrencilerin içinden başarılı ve model insanlar çıkacak. Bu modellerin artmasıyla Göçer vatandaşlarımızın da toplumda hak ettikleri yerlerini alacaklarına inanıyorum. İnsanı düzeltirsek dünyayı da düzeltiriz” diye konuştu.

 

Göçer çocuklarına futbol eğitimi veren Yeşil Çivril Spor Kulübü eski hocası Hakan Keysan’da Eğitim kapsamında öğrencilerin sosyal yönlerinin gelişmesi için sportif etkinlikler uygulayarak çocukların hayta pozitif bakmalarına yardımcı olduklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Bizler çocukların burada kimlik kazanmalarını sağlıyoruz ve kötü alışkanlıklardan uzak durma gibi şartlarımız olduğunu da söylüyoruz. Çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durmasını bu tür etkinliklerin devam etmesini istiyoruz. Daha iyi nesil ve daha sağlıklı bir nesil yetişmesi için bu projeyi başlattık” dedi.

 

Hamam Mahallesinde bulunan Kumluk Halı saha tesirlinde devam edecek kurslarda 7 ila 15 yaş arasında çocuklar futbol eğitimi alırken kursun ilk gününde 17 çocuk futbol temel eğitimi aldı. Yaz Futbol Kursuna gelen çocukların forma ve ayakkabılarının hayırsever işadamları tarafından hediye edildiği bildirildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.