BİRLİK BERABERLİK ADALET VE DEMOKRASİ İLE OLUR

CHP Çivril İlçe başkanı Ömer Köseoğlu Çivril Belediye başkanı tarafından siyasi partilere verilen iftar yemeği ile ilgili olarak açıklama yaptı. Ülkemizin her zamankinden daha çok Birlik ve Beraberliğe ihtiyacı olduğunu belirten Köseoğlu “Birlik ve Beraberlik Demokrasi ve Adalet ile olur” dedi.

Siyaset Yayın: 20 Haziran 2017 - Salı - Güncelleme: 20.06.2017 19:22:54
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

CHP İlçe Başkanı Ömer Köseoğlu yemeğin, Ramazan ayının ruhuna uygun ve nazik bir davet olduğunu belirterek “Ramazan ayında yapılan bu tür davetler birlik beraberlik adına çok güzel. Belediye başkanının bütün siyasi parti temsilcilerini bir iftar yemeğinde bir araya getirmesi nezaketin ötesinde güzel bir davranış. Birlik beraberliğe elbette çok ihtiyacımız var. Ülkemizin içinde bulunduğu koşullar belli ama birlik beraberlik sadece sözle telaffuz edilerek sağlanamıyor. Ortak müşterek değerlerde mutlaka buluşmak gerekiyor. Nedir ortak müşterekler Türkiye’nin nasıl kurulduğundan beri gelen Laik Demokratik bir Cumhuriyet olması ve bu özelliklerinin devam etmesi, bu özellikler ile oynanmaması bölünmez bütünlüğün sağlanması bütün bunlar ortak özelliğimiz olmalı” dedi.

 

 

Köseoğlu açıklamasında Birlik ve Beraberliğin Demokrasi ile sağlanacağını ifade ederek  “Biz siyasi partililer Çivril de karşılıklı nezaketi hep gösteriyoruz, demokrasinin uzlaşma amacının gereği olan diyalog, aramızda hep var. Özellikle son günlerde ülkemizin bekası tehdit altındayken içeride kenetlenmek ancak demokrasiyle mümkün. Oysa devam eden olağanüstü hal çokça yeni haksızlıklara, baskılara, zulümlere yol açıyor. Adalet isteyen, barışçıl yöntemlerle protesto yapanlar yargıya hakaret etmekle suçlanıyor. Ne gariptir ki daha birkaç yıl evvel ben Anayasa mahkemesi kararlarını tanımam onlara da saygı duymam diyenler bugün bağımsız yargıya saygı duyun diyorlar... Konumumuz yargıyı tehdit etme hakkını size vermez diyenler, Ergenekon davaları sürecinde yargıya yön veren ,"ben de bu davanın savcısıyım "dediklerini unuttuğumuzu sanıyorlar. Galiba rahmetli Demirel dün dündü, bugünse bugün sözünü bunlara söylemiş. 15 Temmuz kalkışmasından haberi olanlar, darbeyi önleme adına tedbir almayanlar, darbeyi olağanüstü yönetim için bir fırsata döndürenler nasıl ortak geleceğimiz için yurtta barış cihanda barış sözünü hayata geçirecekler” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.