BU NE ÇELİŞKİDİR?

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin “Varlık Fonu, bizzat Başbakan’a bağlıdır” ifadesine gönderme yapan CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Bakan Zeybekci,’nin bilinçaltındaki referandumdan hayır çıkacağına olan inancını resmen dile getirdiğini savundu.

Siyaset Yayın: 14 Şubat 2017 - Salı - Güncelleme: 14.02.2017 08:26:11
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Türkiye’nin varlık fonunu tartıştığı bir dönemde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin “Varlık Fonu, bizzat Başbakan’a bağlıdır” ifadesine gönderme yapan CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, referandumdan evet çıkması durumunda Başbakanlık makamının tarihe karışacağını ifade ederek “Yaptıkları işin farkında bile değiller” dedi. Varlık fonuna yönelik eleştirilerini sürdüren ve Bakan Zeybekci’ye yüklenen Milletvekili Basmacı, “Uğruna çok uğraştıkları ve referanduma götürülen anayasa değişiklik maddelerinin kabul edilmesi durumunda başbakanlık makamı tarihe karışacaktır. Ancak Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci bunu unutmuş olacak ki, basın yayın organlarına servis edilen haberde varlık fonuna yönelik açıklamasında, “Varlık Fonu denetime tabidir. Varlık Fonu bizzat Başbakan’a bağlıdır ve Başbakan’ın görevlendireceği denetim mekanizmalarına tabidir” açıklamasında bulunmuştur. Kendisine önerim odur ki, hazırladıkları anayasa değişiklik paketini iyi okusun” dedi.

 

BU NE ÇELİŞKİDİR?

 

Bu açıklama ile birlikte Bakan Zeybekci’nin bilinçaltındaki referandumda hayır çıkacağına olan inancını resmen dile getirdiğini savunan Basmacı, “Bu ne çelişkidir? sorusunu yöneltti. Basmacı, “Bu açıklamadan anlıyoruz ki, bizler kadar AKP’li vekiller ve bakanlar da referandumda hayır çıkacağına inanıyor. İnanmasalar bu tip açıklamayı yapmazlar. Aklın yolu bir olmasına rağmen kendi iradeleri ile hareket edemeyen AKP’li vekiller, bir şekilde düşüncelerini bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde dışa vuruyorlar. Seçmenlerini ve vatandaşlarını inandırmak için gayret gösterecek “evetçi” kesim, kendisi inanmazken başkalarını nasıl anayasa değişimine inandıracak bunu merak ediyorum. İnadınızdan vazgeçin. İnandığınız gibi yaşayın. Değerlerinizden ödün verdiğiniz an sizler de değersizleşirsiniz” dedi.

 

Milletvekili Basmacı, son olarak, Bakan Zeybekci'nin açıklamasından bir gün sonra İzmir Limanının da Varlık Fonu'na devredilmesini manidar olarak yorumladı.

 

Kamu varlığı olarak bu denetimlere tabi olmaya devam edecektir. Yiğit Bulut Varlık Fonu’nun başına getirilmemiştir. Varlık Fonu’nun başında olanlar bellidir, Başbakan’a bağlıdır. Varlık Fonu’nun başında da Başbakan tarafından atanmış olan Mehmet Bostan diye bir arkadaşımız vardır. Kaldı ki Yiğit Bulut’un Varlık Fonu’nun başına atanmasıyla ilgili hiçbir engel de yoktur. Bunun için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, nasıl sizin de Türkiye’de yaşayan hukuki olan bu yeterliliğe sahip olan herkesin hakkıysa, Yiğit Bulut’un Varlık Fonu’nun başına getirilmekte hakkıdır ve yeterli olduğuna inanıyorum” 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.