BU SINIF SADECE ÇİVRİL'DE VAR

Çıtak Mehmet Demir anaokulunda kurulan Zekâ ve Akıl oyunları sınıfının açılışı yapıldı.

Eğitim Yayın: 29 Mart 2016 - Salı - Güncelleme: 29.03.2016 16:42:37
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Denizli’de ilk olma özelliği taşıyan sınıfın açılışını Çivril Belediye başkanı Dr. Gürcan Güven, Ak Parti İlçe başkanı Mehmet Celep, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan ve okulu yaptıran hayırsever işadamları, Vedat Demir ve Bahadır Demir yaptı.

Sınıfın açılış töreninde konuşan Çivril Belediye başkanı Dr. Gürcan Güven zekanın erken yaşlarda verilen eğitim ile geliştirilebildiğine dikkat çekerek “insan,doğuştan gelen zekasını aldığı eğitimle çok ilerilere götürebilme yeteneğine sahip bir canlıdır. Okullarımızda öğretmen ve eğitmenlerimiz eğitimin her aşamasında çocuklarımıza zekâlarını kullanmayı öğretmenin yanında geliştirmeyi de öğretmektedir. Bugün açılışını yaptığımız ‘Zeka ve Akıl oyunları’ sınıfı Denizli’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Ana okulu bünyesinde ilk olan sınıfımız ile ana okulunda eğitim alan öğrencilerimizin zekaları erken yaşta eğitilmeye ve gelişmeye açılmış olacak” dedi.

Mehmet Demir anaokulu müdürü Yonca İnce’de açtıkları sınıfın Denizli’de ilk olduğunu belirterek “Herhangi bir özel bilgi ve beceri gerektirmeden, verilen ip uçlarıyla akıl yürüterek çözülebilen problemlere zeka oyunları denmektedir. Zeka oyunları çocukların problemleri algılama ve değerlendirme kapasitelerinin geliştirilmesi, problemlere farklı şekillerde bakabilme, hızlı ve doğru karar verebilme becerilerini geliştirme, bir konuya odaklanma alışkanlığını geliştirme, plan yapma, akıl yürütme becerilerinin geliştirilmesini sağlamaktadır.

Berkeley Üniversitesinde yapılan araştırmalarda, zekâ oyunlarının çocukların IQ seviyesini arttırdığını kanıtlıyor. Berkeley Üniversitesi Nörobilim Enstitüsü Başkan Yardımcısı Dr. Silvia Bunge ve ekibinin çalışması; 8 hafta boyunca toplam 20 saat zekâ oyunu oynayan çocukların IQ’larının ortalama 13 puan arttığını gösteriyor. Beynin düşünme ve karar almadan sorumlu bölgesi olan frontal lob, gelişimini 23 yaşında tamamlar. Bu yaşa kadar çalıştırılmayan bölgelere ait hücreler ölür. Bu yüzden bilişsel becerilerin oluşmasında erken yaşlar önemlidir. 4-12 yaş aralığında elde edilen kazanımlar ise kalıcı olur. Zihinsel yetenekleri geliştirmenin en etkili yolu ise oyunla öğrenimdir” dedi.

Konuşmaların ardından kurdelesi kesilerek eğitime açılan sınıfta başkan ve çocuklar oyun oynadı.

Çivril Çıtak Mehmet Demir Anaokulunda açılan ‘Zeka ve Akıl oyunları’ sınıfı Denizli’de ilk olma özelliği taşıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.