BÜYÜKŞEHİR'DEN 841 YILLIK ZAFERE ANLAMLI TÖREN

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 17 Eylül 1176'da Anadolu Selçuklu Sultanı II. Kılıçaslan'ın zaferi ile sonuçlanan Miryokefalon Savaşı'nın 841. yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenleyecek.

Kültür Yayın: 14 Eylül 2017 - Perşembe - Güncelleme: 14.09.2017 19:36:50
Editör -
Okuma Süresi: 53 sn.
Google News

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çivril’de 841 yıl önce yaşanan ve Anadolu’nun kesin olarak Türk yurdu olmasını sağlayan Miryokefalon Savaşı dolayısıyla anma töreni düzenleyecek. 17 Eylül 2017 Pazar günü düzenlenecek tören Çivril ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak.

 

841 yıl önce yapılan Miryokefalon Savaşı'nın Anadolu’nun Türkleşmesi açısından da önemli bir yer teşkil ettiği ifade edilirken, anma töreni 17 Eylül 2017 Pazar günü saat 18.30'da Çivril Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde yapılacak kortej ile başlayacak törende Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları gösterisi sunacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı sanatçılarının kahramanlık ve ağıt türkülerinin yer aldığı bir konser vereceği belirtilirken, tüm vatandaşların davetli olduğu törende çeşitli ikramlarda da bulunulacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.