BÜYÜKŞEHİR'DEN 869 YILLIK ZAFERE COŞKULU KUTLAMA

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 869 yıl önce Türklerin zaferi ile sonuçlanan ve Anadolu’nun Türk yurdu olmasında büyük önemi bulunan Kazıkbeli Savaşı için anma programı düzenledi. Savaşın yaşandığı Kazıkbeli'nde düzenlenen program coşku içinde geçti.

Kültür Yayın: 08 Ekim 2017 - Pazar - Güncelleme: 08.10.2017 19:00:51
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 869 yıl önce Türklerin zaferi ile sonuçlanan ve Anadolu'nun Türklerin yurdu olmasında büyük önemi bulunan Kazıkbeli Savaşı için anma etkinlikleri düzenledi. Cankurtaran Honaz Milli Parkı yakınlarındaki Anıttepe'de 1148 yılında Alman ve Fransız ordularından oluşan haçlı seferine karşı yaşanan zaferin yıldönümü için düzenlenen programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Acıpayam Dernekler Birliği Başkanı Prof. Dr. Turgut Tok, davetliler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Savaşın temsili olarak yaşandığı Anıttepe'de saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunması ve Trük bayrağının göndere çekilmesi ile başlayan programda Kazıkbeli Savaşı'nda yaşamını yitiren şehitler için saygı yürüyüş yapıldı.

 

"Köklerimizden kopmamamız gerekiyor"

 

Yağışlı havaya rağmen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği saygı yürüyüşünün ardından program Cankurtaran Honaz Milli Parkı'nda devam etti. Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada, yağmurlu havaya rağmen bu topraklar için canını veren ecdadı hep birlikte anmanın mutluluğunu ve onurunu yaşadığını söyledi. Başkan Zolan, "Bizim geçmişi unutmamamız gerekiyor. Köklerimizden kopmamamız gerekiyor. Bunları tam anlamıyla bilmemiz ve hmemiz gerekiyor. Bunun da yolu atalarımızı, ecdadımızı yad etmek ve onların yaptığı işleri bilmek ve anmaktan geçiyor" dedi. Başkan Zolan, "Ecdadımız her nerede olduysa güzellikler, medeniye ve huzur götürmüştür. Başımızı öne eğdirecek hiçbir işin altına imza atmamıştır. Bilakis bizi gururlandıracak birçok güzellikler yapmıştır. Onlara Ne kadar teşekkür etsek azdır. Ruhları şad olsun" diye konuştu.

 

"Haçlı seferleri bugün de var"

 

1148 yılında Kazıkbeli Savaşı'nın yaşandığı yerde olduklarını kaydeden Başkan Zolan, "Haçlı ordusu burada büyük bir ordu ile hedeflerine gitmek istemiş ama ecdadımız kanını canını vermiş ve onlara burada geçit vermemiş, darmadağın etmiş. O günde haçlı seferleri vardı bugün de var, bundan sonra da devam edecek. Onun için bizim geçmişi bilip geleceği de ona göre planlamamız gerekiyor. Ben burada şehit ve gazi olan herkese şükranlarımı sunuyorum, hepsinin mekanları cennet olsun" dedi.

 

Çadırlar kuruldu

 

Eski Türk savaşçılarının kıyafetlerinin ve kullandığı silahların sergilendiği programda Oğuz boylarını temsilen çadırlar kuruldu. Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ve Halk Oyunları Grubu'nun gösterilerinin düzenlendiği etkinlikte Denizli'ye özgü keşkek ve tarhana çorbasının yanında Özbek pilavı, ayran ve çeşitli ikramlar yapıldı. Yağışlı havaya rağmen coşku içinde geçen tören vatandaşlar tarafından büyük bir beğeni ile izlendi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.