BÜYÜKŞEHİR'DEN ULAŞIMDA DEV BİR YATIRIM DAHA

Denizli'de ulaşım sorununu tarihe gömecek yatırımları tek tek hizmete sokan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce çalışmalarına başladığı "Yeni Cadde" projesiyle İzmir Bulvarı ile 29 Ekim Bulvarı arasında bağlantıyı sağlayarak, Örnek Caddesi, Ahi Sinan Caddesi ve Merkezefendi Caddesi trafiğinin daha da akıcı olmasını sağlayacak.

Yaşam Yayın: 25 Şubat 2018 - Pazar - Güncelleme: 25.02.2018 10:47:55
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Denizli'de ulaşım sorununa son vermek için köprülü kavşaklar, çevre yolu, üst geçitler, otoparklar, akıllı ulaşım sistemleri gibi milyonlarca liralık yatırımı tek tek hayata geçiren Denizli Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç duyulan bölgelerde geliştirdiği projelerle trafik sorununa çare olmayı sürdürüyor. Yapımı tamamlanma aşamasına getirilen Sanayi Bağlantı Köprüsü'nün kullanıma açılması ile birlikte İzmir Bulvarı ve Sümer Mahallesi ulaşımının rahatlayacağı, Merkezefendi Caddesi ve Örnek Caddelerinin ulaşım taleplerinin ise artacağını öngören Denizli Büyükşehir Belediyesi, Yeni Cadde projesini hayata geçirmeye başladı. Bu kapsamda yapımına başlanılan “Yeni Cadde“ ile 29 Ekim Bulvarı, 415 Sokak ve eski Karcı yolunun kesiştiği kavşaktan başlamak üzere; eski Molla Deresi olarak adlandırılan mevkii istikametinden İlbade Mezarlığı ile eski Zahire Pazarı arasından, Örnek Caddesi ile Ahi Sinan Caddesi'nin kesiştiği Ahi Sinan Kavşağı'na bağlanacak.

 

Yeni Cadde, iki yönlü, çift şeritli ve 30 metre genişliğinde

 

Sümer Mahallesi ve İzmir Bulvarı'na ulaşmak için 29 Ekim Bulvarı'nı kullanan araç trafiğinin büyük bir kısmı Yeni Cadde'yi kullanarak, Merkezefendi Caddesi ve Örnek Caddesi üzerindeki trafik yoğunluğunu rahatlatacak. Yapımına başlanan 30 metre genişliğinde Yeni Cadde'nin, iki yönlü, çift şeritli, otopark cepleri ve geniş kaldırımlarıyla birlikte planlandığı ifade edilirken, yeni güzergahın İzmir Bulvarı'na inmek isteyen araç trafiği için Bakırlı ve Sümer Köprülü Kavşaklarının yoğunluğunu büyük ölçüde azaltacağı, toplu taşıma için ise alternatif bir güzergah oluşturacağı öngörülüyor.

 

"Kısa sürede hizmete alacağız"

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 30 metrelik yeni yolun tamamlanmasıyla bölgenin bir merkez haline geleceğini vurgulayarak, kentin ulaşım ihtiyacını gidermek için proje üretmeye devam ettiklerini söyledi. Yeni Cadde'nin çok önemsedikleri bir çalışma olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Bu projemiz ile 29 Ekim Bulvarı, Merkezefendi Caddesi ve Denizli Devlet Hastanesi'ni de içine alan geniş bölgede zaman zaman tıkanma noktasına gelen araç trafiği rahatlayacak. Çalışmada bugüne kadar büyük mesafe kat ettik. Kısa sürede hizmete alacağız.  Denizlimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.