ÇANAKKALE ZAFERİ TÜRK MİLLETİ’NİN BAĞIMSIZLIK DESTANIDIR

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıl Dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Zolan mesajında, "Çanakkale Zaferi bugün sadece Anadolu’nun değil, Balkanlardan Orta Doğu’ya ve Asya’ya uzanan geniş bir coğrafyada yaşamış Türk Milleti’nin bağımsızlık destanıdır" dedi.

Gündem Yayın: 18 Mart 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 18.03.2019 08:31:32
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "104 yıl önce Çanakkale Savaşı’nda atalarımızın gösterdiği kahramanlık destanı ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temelleri atıldı. Bağımsızlığı için Çanakkale cephelerinde savaşan ve düşmanı bozguna uğratan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, şartlar ne olursa olsun Türk Milletinin hiçbir güce boyun eğmeyeceğini gösterdiler. Çanakkale destanı sadece Anadolu ile sınırlı bir zafer değildir. Çanakkale Şehitliğimizde Halep’ten Kerkük’e, Kudüs’ten Bosna’ya kadar geniş bir coğrafyadan bu savaşa katılmış aziz şehitlerimizin adını görmekteyiz. Bu nedenle Çanakkale Zaferi bugün sadece Anadolu’nun değil, Balkanlardan Orta Doğu’ya ve Asya’ya uzanan geniş bir coğrafyada yaşamış Türk Milleti’nin bağımsızlık destanıdır" dedi.

 

Türk Milletinin aziz şehitlerinin emanetlerine her zaman sahip çıktığını belirten Başkan Osman Zolan, mesajını şöyle tamamladı: "Türk milleti birlik ve beraberliği, iman gücü ile her zorluğu bertaraf etmiş, hiçbir zaman esaret altına girmemiştir. Çanakkale Zaferi, Türk Milletinin tarihe yön veren en parlak zaferlerinden biridir. 'Çanakkale Geçilmez' dedirten kahramanlarımız, milletimizin gücünü tüm dünyaya ispat etmiştir. Şehitlerimizin uğruna can verdiği bayrağımız ve topraklarımız bizim için en kutsal emanetlerdir. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyorum."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.