CHP’NİN KURULUŞU KUTLANDI

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 95. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Çivril’de Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Gündem Yayın: 09 Eylül 2018 - Pazar - Güncelleme: 09.09.2018 18:39:41
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

CHP İlçe Başkanlığı'nın Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği çelenk sunma törenine CHP Belediye Meclis üyeleri Tunay Yazıcı, Türkan Keyik, Nuran Şafak, Muzaffer Palaz, CHP İlçe yönetim kurulu üyeleri, Kadın ve Gençlik kolları üyeleri ve partililer katıldı.

 

Cumhuriyet Meydanındaki tören Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından anıta çelenk bırakılması ile sona erdi.

 

Parti İlçe binasında devam eden kutlamalarda partililerle bir araya gelen yönetim kurulu üyesi ve İlçe Başkan vekili Uğur Bayram, CHP'nin 95.kuruluş yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek “CHP, Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923'te önce  “Halk Fırkası’ adıyla kurulmuştur. 1924 yılında “Cumhuriyet Halk Fırkası” 1935 yılında ise “Cumhuriyet Halk Partisi” adını almıştır. 1927 yılında “Cumhuriyetçilik”, “Halkçılık”, “Milliyetçilik” ve “Laiklik” CHP’nin dört temel ilkesi olarak benimsenmiştir. 1935 yılında “Devletçilik” ve “Devletçilik” ilkeleri de eklenerek partinin ilkeleri altıya çıkarılmıştır. Bugün partililerimiz ve yönetim kurulu üyelerimizle Partimizin kuruluşunu kutlamaktan çok mutluyuz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.