CHP OLARAK HEDEFLEDİĞİMİZ OY ORANINI YAKALADIK

CHP Çivril İlçe Başkanı Ömer Köseoğlu referandum sonuçları ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “bu sonuçlardan sonra ülkemizi zor günlerin beklediğini belirtmek isterim” dedi.

Siyaset Yayın: 17 Nisan 2017 - Pazartesi - Güncelleme: 17.04.2017 23:02:23
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Referandum sonuçları ile ilgili olarak parti yönetimi ve teşkilat üyeleri ile detaylı bir değerlendirme yapacaklarını belirten Ömer Köseoğlu “tüm birimlerimizin ve üyelerimizin katılımı ile detaylı bir değerlendirme toplantısı yapacağız ama ilk veriler ışığında bir değerlendirme yaparsak önümüzdeki günler ülkemiz adına sıkıntılı bir dönem olacak” dedi.

 

HEDEFLEDİĞİMİZ OY ORANINI YAKALADIK

 

CHP olarak referandumdan 3 hafta önce mahalle bazlı bir çalışma yaptıklarını ve Çivril genelinde 21.500 hayır oyu hedeflediklerini belirten Köseoğlu “referandum çalışmasına başlarken Çivril’de 21.500 Hayır oyu almayı hedefleyerek yola çıktık. Bu hedefi koyarken hem CHP’li hem de MHP gibi SP gibi Vatan Partisi gibi diğer partilere mensup sağduyulu ve vatansever Çivrillilerin tercihlerini Hayır’dan yana kullanacaklarını biliyorduk. Gittiğimiz her bölgede 18 maddeyi detayları ile seçmene anlattık. Hem kadın kolları üyelerimiz hem de gençlik kolları üyelerimiz kapı kapı referandumu anlattı. Referandum sonuçları ile ilgili olarak Çivril özelinde tahminlerimiz ve öngörümüz bu doğrultudaydı” dedi.

 

AKP'DE CİDDİ BİR OY KAYBI VAR

 

Hem ülke geneli hem Çivril sonuçlarının Ak Parti seçmenini memnun etmeyeceğini ifade eden başkan Köseoğlu “alınan sonuçlara baktığımız zaman şu sonuç ortaya çıkıyor ki AKP açısından gerek Türkiye genelinde gerek Çivril’de almış oldukları sonuçtan memnun olmayacaklarını düşünüyorum. Ciddi bir oy kayıplarının olduğunu görüyorum. Türkiye genelinde alınan sonuç MHP’nin desteklemesine rağmen cumhurbaşkanın seçildiği oy oranına bile zor yaklaştığını gösteriyor. Dolasıyla ciddi bir kaybın olduğu ortada” dedi.

 

PARTİLİ CUMHURBAŞKANI KAYGIMIZ DEVAM EDİYOR

 

Cumhurbaşkanın partili olmasının toplumsal uzlaşıda sorunlar doğuracağına inandıklarını belirten Ömer Köseoğlu “18 maddelik anayasa değişikliğinde bizim en çok karşı çıktığımız cumhurbaşkanının partili olması. Süreç içerisinde Türkiye’nin parti devletine doğru adım adım gittiği ile ilgili şikâyetlerimiz vardı. Durum böyle iken bizim kaygımız gelecekle ilgili olarak yüzde 50 ile seçilen cumhurbaşkanının diğer yüzde 50’yi kucaklayıp kucaklamayacağı ile ilgili kaygılarımız var. Bu kaygıları cumhurbaşkanının gidermesi gerekiyor. Ama üzülerek ifade etmek istiyorum ki, cumhurbaşkanının akşam yaptığı açıklamada hala üslubunun çok farklı olmadığını ve ayrıştırıcı bir dil kullandığını gördük” dedi.

 

 

ÖNÜMÜZDE ZOR GÜNLER VAR

 

Alınan sonuçları iyi analiz edip yerel seçimler için daha titiz bir çalışma yapacaklarını belirten Köseoğlu bu sonuçlar itibari ile CHP’nin Çivril belediye başkanlığını kazanması çok daha rahat olacaktır. Onun için CHP olarak bizler de Çivril’de sonuçları en ince ayrıntısına kadar inceleyip ders çıkaracağız. Hayır, oyu veren seçmenlerin 16 Nisan’da sergilediği tavrı, onlarla samimi ilişkilerimizi devam ettirerek 2019 yerel seçimlerine yansıtmaya çalışacağız. Dün çıkan sonuçlara göre AKP’nin Büyükşehirleri kaybettiğini görüyoruz. Evet cephesinin devletin ve yerel yönetimlerin tüm ve imkan olanaklarını kullandığını da gördük. Bunun üzerinden bütün değerlendirmeleri yapıyoruz. CHP olarak önümüzdeki yerel seçimlerde Belediyeye daha yakın olduğumuz düşüncesindeyim. Her şeyin ülkemize hayırlısı olmasını diliyoruz. Gelecekte bizleri ve siyasi açıdan da AKP’yi zor günlerin beklediğini belirtmek isterim” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.