ÇİVRİL’DE SİRKE SİNEĞİ İLE MÜCADELE BAŞLADI

Çivril’de elma üretimini tehdit eden sirke sineğine karşı biyotenik mücadele başlatıldı. Çivrilli elma üreticilerine 930 litre elma sirkesi, 10 bin ağzı kapalı şeffaf kap dağıtıldı.

Gündem Yayın: 04 Mayıs 2017 - Perşembe - Güncelleme: 04.05.2017 17:55:12
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Çivril’de tarım alanlarında sirke sineği (Drosophila Suzukii) zararlısı tespit edilmesi üzerine üreticilere elma sirkesi dağıtıldı.

Çivril’de düzenlenen dağıtım törenine Çivril Kaymakamı Armağan Önal, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mehmet Atmacaoğlu, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Resül Çoban, Çivril İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vekili Sevil Bozkurt, Çivril Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul, Teknik personeller ve vatandaşlar katıldı.

Geçtiğimiz üretim sezonunda Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarınca yapılan çalışmalar sonucunda Sirke Sineği (Drosophila Suzukii) zararlısı tespit edilmesi üzerine bu yıl mücadele başlatıldı.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN 6 TON ELMA SİRKESİ

 

Büyükşehir Belediye Başkanlığınca alınan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne teslim edilen 6 ton elma sirkesinden, 930 litresi Çivrilli üreticileri dağıtıldı. Çivril Ziraat Odası Başkanlığı’nca da 10 bin ağzı kapaklı şeffaf plastik kap temin edilerek çiftçilerin mücadelesine katkı sağlandığı törende, çiftçiye mücadele yöntemleri anlatıldı.

 

Sirke sineği zararlısına karşı biyoteknik mücadele olarak şeffaf plastik kaplar içinde elma sirkesi tuzakları kullanıldığı, zararlı ile mücadelenin erginlere karşı yapılması gerektiğinin anlatıldığı törende, sirke sineği ile ilgili mücadelede dikkat edilmesi gereken hususlar ise şöyle:

Elma sirkesi tuzakları bulaşık bahçelere ve komşu bahçelerin etrafını çevreleyecek şekilde asılacaktır. Aynı bahçe içindeki diğer ağaçlara ise ağaç başına 4-5 adet elma sirkeli tuzaklar asılarak zararlının mücadelesinde kitle halinde yakalama yöntemi uygulanacak.

Aynı zamanda gerekli eğitim ve yayım çalışmaları İl ve İlçe Gıda, Tarım Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarınca devam edileceği belirtildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.