ÇİVRİL OLMASA TÜRKİYE OLMAZDI

Çivril sınırları içinde yapılan Miryakefalon zaferinin 840. yılı Çivril Belediyesi tarafından savaşın geçtiği Küfü Boğazı ve Düzbel geçidinde yapılan Zafer Yürüyüşü ile kutlandı.

Kültür Yayın: 09 Ekim 2016 - Pazar - Güncelleme: 09.10.2016 20:24:29
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Çivril Belediye başkanı Dr. Gürcan Güven AK Parti İlçe başkanı Mehmet Celep,Afyonkarahisar Kızılören Belediye başkanı Ali Erol, Belediye meclis üyeleri, Pamukkale Üniversitesi Atasay Kamer Meslek Yüksek okulu öğrencileri ve öğretim elemanları ile çok sayıda vatandaş  katıldı.

Sabah erken saatlerde başlayan Zafer Yürüyüşü programında ilk olarak katılımcılar savaşın geçtiği Küfü Boğazını yürüyerek geçtiler. Yaklaşık 5 kilometrelik boğaz yürüyüşünü 2 saatte tamamlayan katılımcılar daha sonra Bizans ordusunun konakladığı Düzbel geçidi ve Sublaion kalesinin olduğu alanı incelediler.

Düzbel geçidinde Miryakefalon Zaferi ile ilgili olarak bir konuşma yapan Çivril belediye başkanı Dr. Gürcan Güven Miryakefalon zaferinin Anadolu’nun tapusunun alındığı savaş olduğunu belirterek “Anadolu’yu Türk’e yurt yapan Miryakefalon savaşı, tarihimiz açısından çok önemlidir. Bu savaş Çivril ilçemizin sınırları içinde yapıldığı için Çivril Anadolu’nun tapusunun alındığı yerdir. Dolayısıyla bugün Türkiye varsa Çivril’de yaşanan bu savaş ve zafer olduğu için vardır. Çivril olmasa Miryakefalon olmasa Türkiye olmazdı” dedi.

MİRYAKEFALON ÇİVRİL’DE OLDU

Miryakefalon Zaferinin son günlerde Isparta ve Konya gibi iller tarafından sahiplenilmeye çalışıldığını da belirten Başkan Güven “son yıllarda Miryakefalon zaferine Isparta ve Konya sahip çıkmaya çalışıyor. Ama elimizde bulunan tarihi veriler savaşın Çivril’de yaşandığını ispatlıyor. Bizans kralı Manuel Komnenos’a yazılan mektuplar ve tarihçilerin yaptığı incelemeler sonucu savaşın bu bölgede olduğu kesin olarak anlaşılmaktadır” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.