Çivril Uzun Adam'dan ne Bekliyor?

Çivril’nin yeni Belediye Başkanı Gürcan Güven’den Çivril halkının birkaç isteği ve talebi var. Yeşil Çivril Gazetesi olarak bunu bir mektup olarak algılıyor ve kendisine açık şekilde iletiyoruz…

Siyaset Yayın: 20 Nisan 2014 - Pazar - Güncelleme: 20.04.2014 09:42:03
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Çivril’de 30 Mart’tan sonra yeni bir dönem başladı. AK Parti Adayı Gürcan Güven, Çivril’in yeni Belediye Başkanı seçildi. Seçimlerin ardından www.yesilcivrilgazetesi.com sitesinin yorum bölümüne birçok Çivrilliden çok sayıda mesaj geldi. Çivrillilerin daha ilk günlerdeki uygulamaları ile kendisinden olumlu söz ettiği Güven’den bazı talepleri var. Yorum bölümüne görüşlerini, talep ve önerilerini yazan Çivrilliler, bunun Gürcan Güven’e iletilmesini de istirham ediyorlar. Biz de bunu bir mektup olarak algılıyor ve Sayın Gürcan Güven’e iletiyoruz. İşte Çivrillilerin talep, öneri ve şikayetleri.

Temizlik konusu

“Yorumlara bakıldığında Çivrillilerin en çok şikayet ettikleri konularında başında temizlik işleri geliyor. Temizliğin iyi yapılmadığı, çöplerin iyi toplanmadığı, poşet uygulamasında görevlilerin özenli davranmadığı şikayet ediliyor. Başıboş köpek ve kedilerin bırakılan çöpleri dağıttığı ve görevlilerin de bunları toplamayarak, poşetleri alıp gittiği ifade ediliyor.

Kedi ve köpekler

Bir diğer şikayet konusu başıboş kedi ve köpekler. Çivrillililer artık bununla başa çıkamadıklarını söylüyor ve buna kesin bir çözüm bulunmasını, sokakların başıboş kedi ve köpeklerden arındırılmasını istiyorlar.

Amir ve müdürler

Belediye amir ve müdürlerinin hem nazik olmadığı ve hem de sorunlara acil ve kalıcı çözümler üretemediği ileri sürülüyor. Belediye’de amir ve müdürlere ulaşmanın kolay olmadığı, ulaşıldığında ise işin çözülemediği ve savsaklandığı kaydediliyor.

Yeni bir ekip

Buna bağlı olarak Belediye’de yeni bir ekip, yeni bir anlayış ve yeni bir heyecan oluşturulmasının gerekli olduğu, bunun da önce Belediye’ye ve sonra şehre yansıyacağının düşünüldüğü ifade ediliyor. Yine buna bağlı olarak Belediye’de heyecan ve disiplinin artık kalmadığından bahsediliyor. Müdürlerin ve amirlerin kesinlikle değiştirilmesi ve yeni isimlerin gelmesi gerektiği vurgulanıyor.

Park ve bahçeler

“Park, bahçe, yeşil alan bölgeleri, yol kenarları, orta refüjler, kaldırımlar ve sair yerlerin durumunu kimse görmüyor mu?” diye soran vatandaşlar, “Buraları yapıyorlar ama bir daha dönüp bakmıyorlar. Aletler bozuk ve paslı, kimisi kırılmış. Çim kalmamış. Banklar zarar görmüş. Yol kenarları şehre yakışır durumda değil. Yani bir özen, detaya önem vermek gibi bir hassasiyet yok. Lütfen buralara bakın. O kadar masraf yapılıyor ama öylece bırakılıyor” diyorlar.

Kaldırım ve parkeler

Şehirde yaşam devam ettiği için bozulan, kırılan, zarar gören kaldırım ve taşların mutlaka onarılması, bunun için bir ekibin günlük ve düzenli olarak servis hizmeti vermesi gerektiği belirtiliyor. Ancak yıllardır bu konuda hiçbir çalışma yapılmadığı kaydediliyor. Bunu görebilmek için çarşı içine bakmanın bile yeterli olacağı söyleniyor.

Belediye çalışanları maaşları konusunda sıkıntı yaşamak istemediklerini söylüyor…

Yeni bir dönem için artık yeni isimlerin gerekli olduğu ifade ediliyor…

Müdür ve amirlerin mutlaka değiştirilmesi isteniyor…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.