DAVA AÇTI

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Fethullah Gülen ve darbe girişimine katılanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gündem Yayın: 30 Temmuz 2016 - Cumartesi - Güncelleme: 30.07.2016 17:35:31
Editör -
Okuma Süresi: 54 sn.
Google News

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'e, Fethullah Gülen ve darbe girişiminde bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Fethullah Gülen ve darbe girişimine karışanların Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince cezalandırılması için soruşturma yapılıp haklarında kamu davası açılmasını istedi.

Tin, verdiği dilekçede, Fethullahçı Terör Örgütü'nün, üyesi olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya kalkıştığını belirterek, "Darbecilerin bu eyleminden dolayı, TBMM'nin onurlu bir üyesi olarak, doğrudan mağduriyet yaşayan şahsım ve temsil ettiğim milletim adına cezalandırılmalarını istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devletine bu zilleti yaşatan şüphelilerden şikayetçi olmak ve darbe girişimine karışan tüm şahısların cezalandırılması amacıyla kamu davası açılması için Sayın Başsavcılığınıza başvurma zorunluluğumuz hasıl olmuştur" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.