DEMOKRATİK TOPLUM ÖZGÜR BASININ ESERİDİR

Çivril Belediye Başkanı Dr.Gürcan Güven, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan gazeteciler Gününü kutladı ve mesaj yayınladı.

Gündem Yayın: 08 Ocak 2016 - Cuma - Güncelleme: 08.01.2016 16:32:41
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Medyanın, insanlar arasındaki iletişimde, çalışmaların ve projelerin halka bildirilmesinde ve değişik memleketlerdeki insanların yaşayışları, kültür ve medeniyetleri hakkında bilgi edinilmesinde en önemli faktör olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, demokratik ve şeffaf bir toplumu mümkün kılan en önemli unsurlardan birinin özgür ve tarafsız basın olduğunu kaydetti.

Türkiye’de basının önemli ilerlemeler gösterdiğini ifade Başkan Güven, “Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir” dedi

Mesajında, medyanın toplumsal bilinci artırmak ve güçlendirmek, kamu yararını her zaman ön planda tutmak ve farklı seslerin topluma duyurulması açısından önemine dikkat çeken Başkan Gürcan Güven, “Çağımızın en zorlu mesleklerinden birisi olan gazetecilik, insanlara hızlı ve sağlıklı haber verme bilincini bünyesinde barındırmaktadır. Gazetecilik mesleği, toplumsal bilinci arttırmak ve güçlendirmek, kamu yararına her zaman ön planda tutmak ve farklı seslerin topluma duyurulmasını açısından önemli bir yere sahiptir. Kamuoyunu basın meslek ilkeleri çerçevesinde doğru, dürüst ve tarafsız bir şekilde objektif olarak bilgilendiren gazeteciler, yaşamın vazgeçilmez unsurları arasındadır. Bu duygu ve düşüncelerle ilçemizde faaliyet gösteren gazete, İnternet medyası ve ulusal ajans temsilcilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.