DENİZLİ KİTABA KOŞTU

Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Ege’nin en büyük kitap fuarına katılan ünlü yazarlar fuarın çok başarılı olduğunu belirterek, Denizlililerin kitaba olan sevgisinden övgüyle bahsetti. Ünlü oyuncu ve yazar Ercan Kesal, “İstanbul ile yarışacak yoğunlukta ve yetkinlikte bir fuarla karşılaştım” derken, Başkan Osman Zolan da yazarları ve fuara gelen vatandaşları yalnız bırakmadı.

Kültür Yayın: 07 Nisan 2019 - Pazar - Güncelleme: 07.04.2019 14:14:56
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Ege’nin en büyük kitap fuarı kapılarını açmasının ardından kitapseverlerin akınına uğradı. Her gün binlerce vatandaşın akın ettiği fuarda onlarca yazar kitapseverlerle bir araya gelerek söyleşi ve imza günlerine katılıyor. Ünlü yazarların imza günlerinde ve söyleşilerde kitapseverlerle bir araya geldiği Denizli Büyükşehir Belediyesi 3. Kitap Fuarı’nda ünlü yazarlardan imza almak için uzun kuyruklar oluşurken, kitaplarını okurları için imzalayan ünlü yazarlar, hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Kitapseverlerin heyecanla beklediği Ege’nin en büyük kitap fuarı özellikle hafta sonunda  adeta bir şölen havasında geçti.

 

Ercan Kesal: İstanbul ile yarışacak yoğunlukta ve yetkinlikte

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi 3. Kitap Fuarı’na katılan ünlü oyuncu, yazar Ercan Kesal, Denizli’de bulunmaktan dolayı büyük bir memnuniyet içerisinde olduğunu dile getirerek, organizasyona emek veren herkese teşekkür etti. Kesal, “Denizli çok güzel, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunuyum. Üniversite döneminde birkaç kez gelmiştim. Şimdi burada bu vesileyle olmaktan daha çok mutluyum. Denizli’de İstanbul ile yarışacak yoğunlukta ve yetkinlikte bir fuarla karşılaştım. Yolunuz açık olsun” diye konuştu.

 

Ahmet Ümit “Umarım bu kitap fuarı hep devam eder”

 

Son yılların en çok okunan yazarlarından olan Ahmet Ümit ise, Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ederek, böyle bir organizasyonun uzun yıllar devam etmesi gerektiğini ifade etti. Ümit, “Öncelikle Büyükşehir Belediyesini tebrik ediyorum. Denizli’yi de severim, burada bulunmaktan da çok mutluyum. Umarım bu kitap fuarı hep devam eder ve Denizli’deki kitap okuma oranı çok daha fazla seviyelere ulaşır” dedi.

 

Hasan Ali Toptaş: “Denizli için çok güzel bir fuar”

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi 1 Kitap Fuarı’nın da onur konuğu olan Denizlili yazar Hasan Ali Toptaş ise, ilk yıl fuarın çok yoğun ve canlı geçtiğini ifade ederek, bu sene de aynı ilginin artarak süreceğine inandığını kaydetti. Toptaş, “Öğrencilerin, gençlerin fuara uğramaları, almasalar bile kitabın kokusunu duymaları elbette ki güzel olur. Bu tür fuar ve girişimlerin aslında devamlılığı çok önemli,  3-5 yıl canlı geçer sonra yapılmazsa o kötü olur. İnşallah 23’üncüsünü,  27’incisini de görürüz. Denizli için çok güzel bir fuar, çok memnunum” diye konuştu.  

 

Alişan Kapaklıkaya: “Aydın, Afyon ve Burdur’dan insanlar geliyor”

 

Fuara katılan yazarlardan Alişan Kapaklıkaya, fuara sadece Denizli’den değil, ilçelerden ve çevre illerden de yoğun bir katılımla ziyaretçi geldiğini belirterek, emek verenlere teşekkür etti. Kapaklıkaya, “Buraya gelen insanlar sıraya giriyor, talep çok fazla, coşkuyla, huzurla geldim. Sadece Denizli’den değil, ilçelerden hatta az önce Aydın, Afyon ve Burdur’dan insanlar geliyor buraya. Denizli’nin yaptığı bu organizasyon yeşermek için bilgiye, ilgiye ve sevgiye ihtiyacı olan insanlara büyük bir hizmettir. Osman Zolan Başkan ufku ve vizyonu olduğu için tekrar seçildi. Kendisini tebrik ediyorum, çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Ahmet Günbay Yıldız: “Denizli’de fuarı dolu gördüm”

 

Bu yıl ilk kez Denizli Büyükşehir Kitap Fuarı’na katıldığını söyleyen yazar Ahmet Günbay Yıldız ise, kitap fuarlarının her geçen gün artmasının ülkemizin bahtı açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti. Yıldız, “Denizli’ye ilk defa fuar için geliyorum daha önce çok geldim. Güzel bir fuar olmuş, devamını diliyorum Allah’tan. Bütün neslimizin kitaplarla büyümesini diliyorum. Kitapsız dünya, hitapsız bir dünyaya benzer. Denizli’de fuarı dolu gördüm. İnsanlarımız okumaya başladı” diye konuştu.

 

Başkan Osman Zolan’a yoğun ilgi

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’da fuarın ikinci gününde ziyaret edenler arasındaydı. Başkan Osman Zolan, başta fuarın Onur yazarı Gürbüz Azak, Kemal Yalçın gibi pek çok Denizlili yazarın yanı sıra imza günü programı olan ünlü yazarları da ziyaret ederek, başarı dileklerinde bulundu. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Osman Zolan, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Yoğun ilgi gören kitap fuarını başlatmanın mutluluğunu bir kez daha yaşadıklarını belirten Başkan Osman Zolan, “Yüzlerce yayınevi ve yazarımız fuarda hemşehrilerimizle buluşuyor. Çevre illerden de çok sayıda ziyaretçimiz var. Yazarlarımız, şairlerimiz imza günlerinde vatandaşlarımızla bir araya geliyor. Bu yıl da dolu dolu bir kitap fuarı geçiyor. Ben tüm vatandaşlarımızı mutlaka fuarımıza giderek kitapla buluşmasını öneriyorum" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.