DENİZLİ KİTAPLA BULUŞMAYA BAŞLADI

Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Ege’nin en büyük kitap fuarı törenle açıldı. Kitap Fuarı'nın büyük bir ihtiyaca yanıt verdiğini vurgulayan Başkan Osman Zolan, "3 yıl önce iyi ki bu kararı vermişiz ve fuarı başlatmışız. Birçok güzelliklerle beraber yürüyoruz" dedi.

Kültür Yayın: 05 Nisan 2019 - Cuma - Güncelleme: 05.04.2019 18:55:35
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Kitapseverlerin heyecanla beklediği Ege’nin en büyük kitap fuarının açılış töreni yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde (EGS) gerçekleştirilen açılış törenine Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, fuarın onur konuğu Denizlili yazar Gürbüz Azak, yurtdışında Denizli’yi en iyi temsil eden yazar ödülü bulunan Kemal Yalçın, davetliler ile çok sayıda vatandaş katıldı.  Yazar Kemal Yalçın, geçtiğimiz yıl fuara 300 bin kişinin geldiğini, bu yıl ise 400 bin kişinin gelmesinin beklendiğini ifade ederek bu rakamın önemli bir başarı olduğunu kaydetti. Yalçın, “Denizli ekonomisi, sanatıyla, kültürel ve tarihsel zenginlikleriyle, Dünya Kültür Başkenti olmaya layık bir şehirdir. Denizli Kitap Fuarı, Denizli Dünya Kültür Başkenti olması için ilk atılan önemli adımlardan biridir" dedi.

 

Onur konuğu Azak’dan gençlere tavsiyeler

 

Fuarın onur konuğu Gürbüz Azak ise, Denizli’nin insan ve karakterler yetiştirmek için kurulduğuna dikkat çekti. Denizli'de sanat, kültür, spor, bilim ve pek çok önemli alanda nam yapmış isimlerin yetiştiğini vurgulayan Yazar Azak, gençlere de tavsiyelerde bulundu: "50 yıldır yazıyorum,  kitaba karşı aşırı bir sevgim var. Meseleyi Avrupa’yı tanımakla başladım, sonra özüme döndüm. Lise yıllarında kendime tek maddelik kendime bir anayasa seçtim, ‘Yorulmak yasak’  Bu yaşta bile yazmaya, öğrenmeye devam ediyorum" dedi. Eylül Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Çay ise, Kitap Fuarı’nın her geçen yıl daha da büyüdüğünü ifade ederek, "Denizli’ye ve Ege’ye yakışır ve gittikçe de büyüme istidadı gösteren bir organizasyona birlikte başlatmış olduk. Kitaba vermiş oldukları destek için Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a teşekkür ederim” dedi.

 

Başkan Zolan: "Herşey okumayla başlıyor"

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, konuşmasında kitap okuma alışkanlığının öneminden bahsederek, herkese kitap okuması için fırsat ve imkanlar sunulması gerektiğini belirtti. Başkan Osman Zolan "Herşeyin başı okumayla başlıyor. Bunun için fırsat yaratmamız gerekiyor. Bu ortamları yaratmamız, seçenekleri ortaya koymamız gerekiyor. Çocuklarımıza, gençlerimize her yaştaki insanımıza okumaya kolay ulaşmasını sağlamak gerekiyor. 3 yıl önce karar verdik, iyi ki bu kararı vermişiz ve bu fuarı başlatmışız. Birçok güzelliklerle beraber yürüyoruz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

 

"Denizli’nin geleceğine yönelik arşiv oluşturuluyor"

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları ile önemli bir arşiv çalışması yaptıklarına da dikkat çeken Başkan Osman Zolan, "Denizlimizde göreve geldiğimiz andan itibaren, özellikle Denizlimizin konusunun geçtiği,  konusu Denizli olan kim ne yazdıysa aldık,  kendi kültür yayınlarımıza katarak isteyen vatandaşlarımıza ücretsiz takdim ettik. Hem de arşivimizi oluşturduk. Şu anda sadece Denizli ile ilgili 100’ün üzerinde kitabımız oldu. Şu anda belki kıymeti tam hissedilemez ama 20-30 yıl sonra bunlar kaynak haline gelecek" dedi. Onur yazarı Gürbüz Azak, Kemal Yalçın gibi pek çok Denizlili değerin kitap fuarı aracılığı ile şehirle bir etkileşim haline girdiğini belirten Başkan Osman Zolan, ayrıca Denizlili yazarların bu fuarda onurlandırıldığını belirtti.

 

Vali Karahan: "Denizli Ege’nin en büyük kitap şenliğini gerçekleştiriyor"

 

Vali Hasan Karahan da, her geçen sene büyüyerek, önemli bir ihtiyacı gideren fuarın hayırlı olmasını diledi. Vali Karahan, "Büyük bir coşku ve heyecanla yine birlikteyiz. Okuyucu, yazar ve yayınevini bir araya getiren bir büyük kültür hizmeti olan ve Denizli’de açlığı hissedilen hayırlı bir işin açılışında beraberiz. Kitap fuarımız katılımcılarıyla birlikte günden güne büyüyerek, Denizli Ege’nin en büyük kitap şenliğini gerçekleştiriyor.  Emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza, onur konuğu yazarımıza ve herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

Sergi açıldı, ödüller verildi

 

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi Vali Karahan, Başkan Zolan ve beraberindekiler tarafından kesildi. Protokol ayrıca Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Ulusal Karikatür Yarışması’nda dereceye giren karikatüristlere ödüllerini vererek ve eserlerinin yer aldığı serginin açılışını yaptı. Bunun yanında ‘Çok Nefes Tek Ses’ adlı Gelenekli Türk-İslam Sanatları Sergisi de sanatseverlerle buluştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.