DENİZLİ'NİN KAHRAMANLARI

7 gün 24 saat vatandaşlar için nöbet tutan itfaiye, geçen yıl 4.751 yangına müdahale etti, 1.759 kurtarma operasyonu gerçekleştirdi.

Yaşam Yayın: 16 Ocak 2018 - Salı - Güncelleme: 16.01.2018 19:54:06
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Türkiye'de nüfus başına düşen personel ve istasyon sayısında ilk sırada bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, modern araç, ekipman ve personeli ile 2017 yılında da yoğun bir mesai harcadı.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri 2017 yılında da yoğun bir mesai geçirdi. Gece gündüz demeden Denizli merkez ve 19 ilçesindeki 51 ayrı istasyonda vatandaşların canını ve malını korumak için nöbet tutan Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri geçtiğimiz yıl 4.751 yangına müdahale etti. Bunların yanında 1.759 kurtarma operasyonu gerçekleştiren Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri 613 trafik kazası ve 3.403 çeşitli görevler olmak üzere toplam 10.526 olayda önemli rol oynadı. Geçen yıla göre yangın sayısında yüzde 2, toplam olay sayısında yüzde 6 oranında artış yaşanırken, trafik kazalarına müdahale rakamında ise yüzde 15 düşüş yaşanması dikkat çekti.

 

36.000 vatandaşa eğitim

 

2017'de kendilerine gelen 45.374 ihbarı değerlendiren Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, yangın, trafik kazası ve kurtarma operasyonu gibi olayların yanı sıra istenmeyen olayların yaşanmasını engellemek için de çeşitli kamu kurum ve kuruluşlara yönelik eğitim çalışması gerçekleştirdi. Bu kapsamda gerçekleştirilen eğitim çalışmalarında 491 okul ve kuruma eğitim hizmeti verildi. Toplam 1.798 saat süren eğitimlerde, 36 bin vatandaşa ulaşıldı. "Önce tedbir" politikası ile çalışmalarını durmaksızın sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, kentteki 1.957 işyerini de olası yangın ve kaza gibi tehlikelere karşı denetledi. İtfaiye Dairesi Başkanlığı 1.735 işletmeye yangın güvenlik raporu verdi.

 

İlçelerde Çivril önde

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerinin merkez dışındaki ilçelerde müdahale ettiği yangın sayısında 395 ile Çivril başı çekerken bu ilçeyi sırasıyla Sarayköy, Acıpayam ve Honaz izledi. Kurtarma operasyonu sayısında ise 115 sayısı ile Sarayköy ilk sırada yer alırken, hiç trafik kazası müdahalesi yapılmayan Babadağ dikkat çekti. 52 ile en fazla trafik kazası müdahalesi yapılan  Honaz olurken, bu ilçeyi 51 müdahale ile Sarayköy takip etti.

 

Büyükşehir İtfaiye 7/24 hazır

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan yangın, kaza gibi her türlü felakete anında müdahale edecek 51 ayrı noktada itfaiye birimleri olduğunu ifade etti. Başkan Zolan, "Büyükşehirden önce birçok bölgede yalnızca gündüzleri hizmet veren itfaiye bugün 51 noktada, 7/24 görevi başında vatandaşlarımızın yardımına koşuyor. Vatandaşımız herhangi bir felaketle karşı karşıya kalmasın istiyoruz ancak bir 'imdat' çağrısı geldiğinde de tetikte olmamız gerekiyor. Bu vesileyle vatandaşlarımızın yardım çağrısında, kendi canını hiçe sayarak gece gündüz demeden koşan itfaiye teşkilatımıza canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.