DERYA ÖĞRETMENE ATILAN TEKME BİZE ATILMIŞTIR

Geçen hafta Cuma gün görev yaptığı okulda öğrencisi tarafından darp edilen Edebiyat öğretmeni Derya Çakıroğlu için Sendikalar basın açıklaması düzenledi.

Eğitim Yayın: 15 Ocak 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 15.01.2018 15:22:07
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Türk Eğitim Sen Çivril Cumhuriyet meydanında, Eğitim Bir Sen Derya Çakıroğlu’nun görev yaptığı Beycesultan Teknik ve Anadolu Endüstri Meslek Lisesi önünde düzenledikleri basın açıklaması ile meslektaşlarına sahip çıktı.

 

Çivril Cumhuriyet Meydanı önünde basın açıklaması yapan TES Çivril İlçe Temsilcisi Erhan Akgöz. Derya öğretmene uygulanan şiddetin kabul edilemez olduğunu söyledi.

 

“DERYA ÖĞRETMEN SHİPSİZ DEĞİLDİR”

 

Derya Öğretmene sonuna kadar sahip çıkacaklarını kaydeden Akgöz şöyle konuştu: “Bu emeğimizin karşılığı ne bireysel, nede toplumsal olarak bu olmamalıdır. Derya öğretmen bizim Nene Hatunumuzdur; Bizim Kara Fatma’mızdır. Bizim Çalıkuşumuzdur. Bizim Halide Edibimizdir. Öğretmene dayak hele ki bayan öğretmene her türlü şiddet, mobing bizimde kırmızıçizgimizdir. Atılan bu tekme ile burada bulunan tüm eğitim çalışanları kendimizi tekmelenmiş htik, hmekteyiz. Bu ülkenin geleceğine harç taşıyan eğitim neferleri olarak bu olay gücümüze gitti ağırımıza geldi. Derya öğretmenin belki karnına geldi; Ama bizim kalbimize ruhumuza geldi. Bu ağırlığı hep beraber kaldıracağız. Şiddet mağduru tüm mazlumları Kudüs’te Myanmar’da Kosova’da Dağlık Karabağ’da Hatta Doğu Türkistan’da nasıl sahipleniyorsak, Evimizin önündeki, gözümüzün önündeki Duygusal şiddete de, fiziksel şiddete de Her türlü ayrımcılığa da önce insan olduğumuz için karşı çıkacağız. Üyemizin her türlü adli ve idari haklarını da koruyacağız.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.