EL YAPIMI PATLAYICI İLE KAÇAK KAZI YAPIYORLARDI

Denizli İl Jandarma Komutanlığı tarihi eser kaçakçılarına yönelik operasyon düzenledi.

Asayiş Yayın: 03 Mayıs 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 03.05.2017 11:18:38
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Operasyonda kazı yapmada kullanılan çok sayıda materyal ele geçirilirken izinsiz kazı yapan İran uyruklu 1 kişi de tutuklandı.

Baklan’ın Sarıkayalar mevkiinde kaçak kazı yapıldığı bilgisine ulaşan jandarma söz konusu mevkiiye yaptığı operasyonda izinsiz kazı yapan O.A. ile İran uyruklu M.A. isimli şüphelileri gözaltına aldı.

 

İzinsiz kazı yapan iki kişinin kazı yaparken el yapımı patlayıcı kullandıkları tespit edildi. Yapılan incelemede olay yerinde 50 metre uzunluğunda kablo ile bağlantısı bulunan ve potasyum nitrat ve kükürt ile yapılmış el yapımı patlayıcıyı ele geçirildi. Olay yerindeki patlayıcı düzeneği bomba imha uzmanlarınca yerinde kontrollü olarak patlatılarak imha edildi.

 

Operasyonda 1 adet akü, 2 adet hilti, 1 adet kazma, 1 adet kürek, 4 adet kurusıkı tabanca ile el yapımı patlayıcının hazırlanmasında kullanılan kimyasal madde ele geçirdi. Ele geçirilen malzemelere el konulurken adli makamlara sevk edilen 3 şüpheliden İran uyruklu M.A. tutuklandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.