ESKİ ÇÖPLÜKLER YEŞİL ALAN OLACAK

Çivril Belediyesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi ilçe sınırları içinde bulunan 9 vahşi çöp depolama sahasının rehabilitasyonu için çalışma başlattı.

Yaşam Yayın: 17 Mayıs 2016 - Salı - Güncelleme: 17.05.2016 21:08:58
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Başlatılan çalışmalar kapsamında Çivril’de 60 bin metrekare alanı kaplayan çöplük sahası yeşil alan olarak ilçeye kazandırılacak.

Çivril’in daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması için çevre yatırımlarını aralıksız sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi, bütün şehir uygulamasının ardından Çivril genelinde kullanılan 9 adet düzensiz çöp döküm alanının rehabilitasyonuna yönelik çalışmaları hız kesmeden sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve Çivril Belediyesi çevre Koruma ve Kontrol müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 2015 yılı içinde Gürpınar, Işıklı, Gümüşsu mahallelerinde ki 60 BİN metrekare vahşi depolama alanı kapatıldı. Çalışmalar kapsamında 2016 yılı içinde de Irgıllı, Özdemirci, Çıtak ve Kıralan’da bulunan 39 BİN metre kare çöp alanı da kapatılarak temizlenecek.

İlçe genelinde tek çöp depolama ve bertaraf alanı oluşturduklarını belirten Çivril Belediye başkanı Dr. Gürcan Güven başlatılan çalışmalar kapsamda tüm mahallelerin çöplerinin dökümünün yapıldığı tek merkez oluşturduklarını belirterek “oluşturduğumuz alanda yağmur sularının çöp içine sızmasını engellemek ve saha dışına akışını sağlamak amacıyla çöp yüzeyine uygun eğimler verilecek, düzenlenen alanın üzeri atığın, hava ve su ile temasının kesilerek izole edilmesini sağlamak amacıyla toprak örtü ile kapatılacak. Çöpün oksijensiz ortamda ayrışması neticesinde oluşan depo gazının çevreye yayılıp tehlike oluşturmasını önlemek amacıyla toprak ile kapatılan alanın üzerine uygun noktalarda metan gazının çıkışının sağlanması için yaklaşık 25 adet gaz bacası yerleştirilecek. Ayrıca sahaya girişlerin engellenmesi amacıyla saha tel çit ile çevrilerek koruma altına alınacak” dedi.

ESKİ ÇÖPLÜKLER YEŞİL ALAN OLACAK

Başkan Gürcan Güven eski çöplük alanlarının yeniden düzenleneceğini belirterek“Kapatılan belde belediyelerinin kullandığı çöplükleri tekrar kullanılabilir alanlar haline getirmek için çalışma başlattık. Bu çalışmayla eski çöplüklerin kötü görüntüsünü ortadan kaldırırken, bu alanların yeniden ağaçlandırma sahası olmasına da katkı sağlayacağız. Böylece Yeşil Çivril’e yakışır bir projeyi hayata geçirmiş olacağız. Bunun yanı sıra Çivril’e katı atık bertaraf tesisi kazandırmaya yönelik çalışmalarımız hızla devam ediyor. Çivril’in katı atık sorununu en modern şekilde çözmek istiyoruz” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.