Fitre Miktarı Belli Oldu

2014 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2015 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için, sadaka-i fıtır miktarı 10 TL olarak belirlendi.

Kültür Yayın: 11 Haziran 2014 - Çarşamba - Güncelleme: 11.06.2014 11:23:11
Editör -
Okuma Süresi: 50 sn.
Google News

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından ülkemizdeki mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak en düşük sadaka-i fıtır miktarı 10 TL olarak açıklandı. Ayrıca Din İşleri Yüksek Kurulu tarafınca; belirlenen bu miktarın, “asgari miktar” olduğu ve sadaka-i fıtırda verilecek meblağ konusunda bir üst sınırın olmadığı dikkat çekilirken bu konuda ideal olanın herkesin kendi hayat standartlarına göre asgari günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı vermesinin uygun olacağı ifade edildi.

Öte yandan 2014 yılı fitre miktarının gıda gibi ayni olarak veya para şeklinde nakdi olarak da ödenebileceği kaydedildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.