GIDA SATIŞI YAPAN İŞYERLERİNE SIKI DENETİM

Çivril Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçe sınırları içinde bulunan iş yerlerini sıkı denetim altına aldı.

Sağlık Yayın: 05 Mayıs 2016 - Perşembe - Güncelleme: 05.05.2016 12:10:19
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Zabıta Müdürlüğü ekiplerince tespit edilen işyerlerine ruhsat almaları yönünde uyarılar yapılırken, ruhsatı olmayan işletme sahiplerine ruhsatsız faaliyet gösterdiğinden dolayı gerekli cezai işlemler uygulanıyor. Verilen yasal süre sonunda işyeri açma ve çalışma ruhsatı almayan işletmeler ise mühürleniyor.

ZABITA TÜM İŞYERLERİNİ KONTROL ALTINDA TUTUYOR

Vatandaşların sosyal aktivitelerini gerçekleştirdikleri, yemek, yatma ve gezip eğlendikleri yerlerin denetimlerini titizlikle sürdüren Zabıta ekipleri işyerlerinin iktisadi kontrollerini de gerçekleştiriyor. İlçe genelinde faaliyet gösteren gıda ürünleri satışı ve üretimi yapan yerler ile lokanta ve restoranlara yönelik hijyen ve gıda denetimlerini sürdüren Zabıta Müdürlüğü ekipleri bu denetimlerinde ayrıca etiket ve ambalaj kontrolleri, yangına karşı önlemlerin yeterli ölçüde olup olmadığı gibi konularda da denetimlerini sürdürüyor. Söz konusu belirtilen kurallara uymayanlara, zabıta yönetmeliğinin ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddelerince gerekli cezai yaptırımların uygulandığı belirtildi.

“DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDECEK”

Zabıta Müdürlüğü ekiplerince uygulamalarının da aralıksız olarak süreceğini ifade eden Çivril Belediye Başkan yardımcısı Salim Altuntaşoğlu, “İlçedeki esnafların mutlaka işyeri açma ve çalışma ruhsatlarını almaları yönünde duyarlı olmalarını istiyoruz. Çivril Belediyesi olarak her şeyin yasal olmasını istiyoruz. Esnaflarımızın mutlaka işyeri açma ve çalışma ruhsatlarını almaları gerekmektedir. Yasalar neyi emrediyorsa Zabıta Müdürlüğümüz bunları uygulamaktadır” dedi. Hijyen ve gıda denetimlerinin de devam ettiğini belirten Altuntaşoğlu, “Ruhsat kontrollerinin yanı sıra iktisadi kontrollerimizde devam ediyor” diye konuştu. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.