GALERİCİ ZAMANDAN, VATANDAŞ FİYATTAN ŞİKAYETÇİ

Noterde işi olan galericiler alım satım işlerinin çok uzun sürüdüğünü vatandaşlar ise il merkezi ve yakın ilçelere nazaran bazı işlemlere farklı fiyatlar uygulandığını iddia etti.

Yayın: 22 Mart 2018 - Perşembe - Güncelleme: 22.03.2018 20:49:53
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Çivril’de tek olan Noterin, son yıllarda nüfusun artmasıyla birlikte artan iş yoğunluğu nedeniyle yetersiz kaldığını belirten vatandaşlar Noter’de çok zaman kaybetmekten şikâyetçi. Noter çalışanlarının gayretli olduğunu fakat sayı olarak yetersiz kaldığını belirten vatandaşlar mağdur olduklarını iddia ediyor.

 

Özellikle araç alım satımı yapan vatandaşlar Notere gittiklerinde imza için birkaç saat beklemek zorunda kaldıklarını ve önemli olan zamanlarını Noter’de geçirdiklerini belirtirken, çevre ilçelerdeki Noterlere gittiklerinde işlerinin 10 ile 15 dakika gibi kısa sürede bittiğini söylüyor. Bazı vatandaşlarda Sivaslı ve Uşak Noterlerine nazaran Çivril noterinin aynı iş kalemi için farklı fiyatlar uyguladığını iddia ederek birçok Çivril’li vatandaşın işlerini görmek için Sivaslı ve Uşak’a gittiği ifade etti.

 

Çivril’deki noter fiyatlarının yüksek oluşu dolayısı ile birçok insanın Sivaslı ve Uşak’taki noterlere gittiğini ifade eden vatandaşlar özellikle bankalar ve resmi kurumlardan istenen evraklarla ilgili işlemlerde, Uşak Noter ’inin Çivril Noterine göre yarı yarıya az ücret aldığını belirterek Çivril’deki yüksek fiyat uygulamasının düzenlenmesini istediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.