GAZETECİLER TOPLUMSAL KALKINMANIN SAĞLANMASINDA ÇOK ÖNEMLİ BİR YERE SAHİPTİR

Başkan Osman Zolan, Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı

Gündem Yayın: 09 Ocak 2020 - Perşembe - Güncelleme: 09.01.2020 18:56:43
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, "Gazeteciler, her geçen gün mesleki anlamda daha da önem kazanmakta olup, toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında çok önemli bir yere sahiptir" dedi.

 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, gazeteciliğin kadim mesleklerden biri olduğunu belirtti. Toplumların gelişmişlik seviyesi ile gazetecilik mesleği arasında güçlü bir ilişki olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Demokrasinin sac ayaklarından biri olan basın çalışanları, vatandaşlarımızın doğru ve tarafsız bilgi alması adına, mesai mefhumu gözetmeden, her türlü zor şartlar altında görev yapan haber elçileridir” dedi.

 

Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: "Gazeteciler, her geçen gün mesleki anlamda daha da önem kazanmakta olup, toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında çok önemli bir yere sahiptir. Vatandaşlarımızın en temel haklarından olan haber alma ihtiyacını karşılayan ve demokrasimizin vazgeçilmez unsurları olan gazetecilerimize desteğimiz, dün olduğu gibi bugün de sürecektir."

 

Demokratik toplumlarda yasama, yürütme ve yargıdan sonra gelen en önemli gücün medya olduğunu ifade eden Başkan Osman Zolan, "Bu vesilelerle gece-gündüz, her türlü zor şartlarda, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak halkın haber alma özgürlüğünde önemli bir görevi yerine getiren değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, ebediyete irtihal eden gazeteci kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı" ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.