GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e “Mareşallik” rütbesi ile “Gazilik”unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü’nün 97. yıl dönümü Cumhuriyet meydanında düzenlenen törenle kutlandı.

Gündem Yayın: 19 Eylül 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 19.09.2018 21:51:33
Editör -
Okuma Süresi: 52 sn.
Google News

Törene; Çivril kaymakamı Armağan Önal, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ahmet Kemal Balcı, Emniyet Müdürü Ferhat Küçükyalım Belediye Başkanı Gürcan Güven, Muharip Gaziler Derneği Çivril şube Başkanı Hasan Genç, askeri ve mülki erkan ile gaziler ve yakınları katıldı.

 

Tören Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Muharip Gaziler Derneği Çivril Şube Başkanı Hasan Genç’in, günün anlam ve önemi hakkında yaptığı konuşmadan sonra öğrenciler tarafından Gaziler Günü dolayısıyla şiirler okundu.

 

Cumhuriyet meydanındaki törenin ardından kaymakam Armağan Önal ve protokol üyeleri Muharip Gaziler Derneğini ziyaret ederek Gazi ve Gazi yakınlarının gününü kutladı.

 

Kutlama programı gazi ve gazi yakınlarına verilen yemeğin ardından sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.