GEZİCİ ÇANAKKALE MÜZESİ AÇILDI

Çanakkale Gezici Müzesi Çivril’de açıldı. Bir hafta açık kalacak müzede Çanakkale Savaşında kullanılan savaş gereçleri ile savaşın kanlı tarihini anlatan dokümanlar sergileniyor.

Eğitim Yayın: 18 Ekim 2016 - Salı - Güncelleme: 18.10.2016 15:20:55
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Çivril Belediyesi tarafından getirilen ve Dünya tarihine damgasını vuran, tarihin en kanlı savunma savaşlarından biri olan Çanakkale Savaşları’nı konu eden ‘Çanakkale 101. Yıl Gezici Müzesi’  öğrenciler yoğun ilgisiyle karşılandı. Çanakkale Savaşı’nda kullanılan şahsi araç gereçlerle savaş malzemelerinin sergilendiği Çanakkale Gezici Müzesi Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür merkezinde vatandaşların ziyaretine açıldı.

Çanakkale’ye gidemeyen vatandaşlara bu ortamı yaşatma adına Türkiye’yi dolaşan gezici Çanakkale Müzesinin açılışına, Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, Belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, İlçe Emniyet Müdürü, Milli Eğitim Müdürü, Kamu Kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Çivril Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen sergide savaş zamanından kalma mermiler, askeri teçhizat ve mutfak malzemeleri göze çarpıyor. Müzenin içinde ayrıca bir asır önce yazılan destanın kahramanlık öykülerinden oluşan kısa bilgiler yer alırken savaş alanından anlık görüntülerin anlatıldığı bal mumu heykeli de ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür merkezinde ziyarete açılan ve toplam 1.500 parça eserin sergilendiği müze vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Çanakkale Şehitleri Gezici Müzesi’nde, Birinci Dünya Savaşı 1915–1916 yılları arasında Gelibolu Yarımadası’nda Osmanlı İmparatorluğu ile itilaf devletleri arasındaki savaşlara katılan askerlere ait eşyalar ve savaş malzemeleri sergileniyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.